Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο νεαρός που «κατέβασε» τον αστυνομικό πριν τον ξυλοδαρμό

10 Μαρτίου 2021 16:58

Χειροπέδες στον 22χρονο που έριξε στο δρόμο τον αστυνομικό με αποτέλεσμα να δεχθεί τον ανηλεή ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, πέρασαν οι αστυνομικοί.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης, τόνισε μιλώντας στο MEGA πως ο νεαρός που έκανε σπριντ και έριξε τον αστυνομικό από την μηχανή, το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021, με αποτέλεσμα να δεχθεί στην συνέχεια δολοφονική επίθεση διαρκείας 2,5 λεπτών, όχι μόνο έχει αναγνωριστεί από τις Αρχές, αλλά έχει ήδη συλληφθεί!

 
Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Καλιακμάνης, για νεαρό σε ηλικία, Αλβανό υπήκοο, ο οποίος μένει στα δυτικά προάστια της Αττικής και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Ινδιάνος».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ακόμη 22χρονος, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που ξυλοκόπησαν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και καδρόνια τον 24χρονο αστυνομικό ο οποίος νοσηλεύεται πλέον στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο ρόλος του είναι κομβικός. Πηγές από την Αστυνομία τονίζουν ότι μέσω αυτού μπορούν να φτάσουν στον έναν που όπως φαίνεται στα βίντεο, τρέχει και ρίχνει στο έδαφος τον αστυνομικό, ο οποίος στην συνέχεια δέχεται την δολοφονική μανία 70 ατόμων.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα, ωστόσο το γεγονός πως ο συλληφθείς φέρεται να είναι σεσημασμένος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε άλλους εμπλεκόμενους στον ξυλοδαρμό.

Η σοκαριστική επίθεση στον αστυνομικό κάνει τον γύρο του κόσμου και όλοι τονίζουν ότι ο σκοπός αυτών που του επιτέθηκαν δεν ήταν απλά να τον τραυματίσουν αλλά να τον σκοτώσουν.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, μιλώντaς στο OPEN δήλωσε πως επιβεβαιώθηκαν ότι κάποιοι ήθελαν νεκρό αστυνομικό, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να παραμείνουν ήρεμοι. Sημείωσε χαρακτηριστικά πως πριν χτυπήσουν τον νεαρό αστυνομικό, οι άγνωστοι – για την ώρα – δράστες του αφαίρεσαν το κράνος. «Λέγαμε από την αρχή πως κάποιοι για να μεγαλώσουν την ένταση θέλανε νεκρό αστυνομικό. Χτες δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να πρυτανεύσει η λογική, να πέσουν όλες αυτές οι οξύνσεις και οι αντιθέσεις ένθεν κι ένθεν».

Αυτό τονίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση μετά τα βίαια γεγονότα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη: «Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη.

 
Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα. Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους «μπαχαλάκηδων».

Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού.

Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Όχι άλλα “κροκοδείλια δάκρυα”, SMS και “ευχαριστώ”. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos