300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κορωνοϊός: «Κλειδώνει» η παράταση του lockdown

11 Μαρτίου 2021 22:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορωνοϊός: «Κλειδώνει» η παράταση του lockdown

test2

test2

Στο «βαθύ κόκκινο» η Αττική και μεγάλος προβληματισμός των λοιμωξιολόγων - Ξεπέρασαν το «φράγμα» των 500 οι διασωληνωμένοι - Μεγάλη διασπορά σε όλη την επικράτεια με 501 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Οι διασωληνωμένοι έσπασαν το φράγμα των 500, φτάνοντας τους 506. Το πλέον σκληρό στοιχείο της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνδυασμό με τους 51 νέους θανάτους και τις 501 εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας το περασμένο 24ωρο, αποτυπώνουν με τη μέγιστη ευκρίνεια την τεράστια μάχη που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενάντια στην πανδημία.

Στις 20 Νοεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς από 499 έφτασαν τους 519. Σε μόλις 13 ημέρες, το νούμερο είχε εκτοξευτεί στους 622. Με πολλές διακυμάνσεις, μεγάλο κόπο και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, χρειάστηκαν δύο ολόκληροι μήνες για την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας και τη μείωση των διασωληνώσεων σε 244 (2 Φεβρουαρίου). Έκτοτε, οι τάσεις σημειώνονται αυξητικές.

Το βάρος των παραπάνω αριθμών αποτυπώνεται καλύτερα όταν στην εξίσωση προστεθούν τα κρούσματα από μεταλλάξεις στα 2.098 συνολικά στην επικράτεια για το βρετανικό και νοτιοαφρικανικό στέλεχος, η αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, οι ανησυχητικές για τις επικείμενες συρροές διαδηλώσεις και η κόπωση των πολιτών, παράγοντες που καθιστούν τη διαχείριση της πανδημίας παζλ για γερούς λύτες. Η επαναλειτουργία οικονομίας και δια ζώσης εκπαίδευσης παραμένουν φλέγον ζήτημα, ενώ η Καθαρά Δευτέρα θα είναι ένα ακόμη τεστ για τη συμμόρφωση στα περιοριστικά μέτρα προστασίας.

Όλα τα στοιχεία «δείχνουν» παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική, καθώς και την ένταξη επιπλέον περιοχών στο «βαθύ κόκκινο». Την πιθανή παράταση, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και το ποιες περιοχές παραμένουν ή εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο».

Οι μεταλλάξεις σφυροκοπούν τη χώρα και δοκιμάζουν τις αντοχές του ΕΣΥ

 Οι μεταλλάξεις και ιδίως η βρετανική που τείνει να επικρατήσει, ορίζουν τις εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, τα 371 θετικά δείγματα, 368 για τη βρετανική και 3 για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ανεβάζουν το σύνολο σε 2.047 και 51 αντίστοιχα.

Αν τα βρετανικά μεταλλαγμένα στελέχη ευθύνονται για το 85% των κρουσμάτων της Αττικής, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου του Ελληνικού Κέντρου Γονιδιωματικής Επιτήρησης, Δημήτρης Θάνος, τότε η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου συνδέεται αναπόδραστα με αυτά.

Μάχη δόθηκε και χθες στα νοσοκομεία της χώρας που δέχτηκαν 501 νέους ασθενείς, 345 στην Αττική και άλλους 156 σε νοσηλευτικά ιδρύματα της υπόλοιπης χώρας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ασθενείς μεCOVID-19 καταλήγουν να διασωληνώνονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ενδεικτικά, Σισμανόγλειο, Νίκαια, Ερυθρός, Αμαλία Φλέμινγκ και Γεννηματάς άγγιξαν πληρότητα σε ΜΕΘ χθες. Μόλις 301 ήταν τα εξιτήρια.

Το Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ βρίσκεται σε εξέλιξη, με το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και το ΛΗΤΩ του Ομίλου HHG να δέχονται από σήμερα περιστατικάCOVID-19, ενώ ξεκίνησε η ανταπόκριση στη χθεσινή έκκληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) προς τους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για όσο χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 20 ιδιώτες ιατρούς της Αθήνας, 8 πνευμονολόγους, 6 παθολόγους και 6 γενικούς ιατρούς, οι οποίοι συμπλήρωσαν την αίτηση που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ.

Προβληματίζει η Αττική – Στο κόκκινο όλη η Ελλάδα

Πολλά τα 2.570 νέα κρούσματα και σήμερα σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ κατόπιν 50.078 ελέγχων, εκ των οποίων 31.324 rapid και μόλις 18.754 μοριακοί.

Η ευρεία διασπορά του ιού στη χώρα την κοκκινίζει και στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), σύμφωνα με τα κριτήριά του για αριθμό τεστ που διενεργούνται, νέων λοιμώξεων και δείκτη θετικότητας για τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν, ο είναι ίσος ή πάνω από το 4%.

Η Αττική ξανά με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στα 1.282, τα μισά σχεδόν, κρύβει τον ιό σε κάθε της γειτονιά. Η κατανομή των νέων διαγνώσεων δεν απέχει από τη χθεσινή: 317 εντοπίζονται στο Κέντρο, 226 στον Πειραιά, 210 στον Δυτικό, 160 στον Βόρειο και 144 στον Νότιο Τομέα Αθηνών, 141 στην Ανατολική και 67 στη Δυτική Αττική, ενώ τέλος 17 στις Νήσους.

Το επιδημιολογικό φορτίο δεν δείχνει να μειώνεται, παρά τα αυστηρά μέτρα. Πρόκειται για παρατήρηση κοινή και για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης με τα 229 νέα κρούσματα και τη μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της. Όπως έδειξε η μελέτη των ΑΠΘ-ΕΥΑΘ, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 206% σε διάστημα 10 ημερών.

Μελανή αποτυπώνεται η εικόνα για την Πελοπόννησο της κατακόκκινης Αχαΐας (131 νέες λοιμώξεις) και της Κορινθίας (40), με Αργολίδα (22), Ηλεία (18) και Αρκαδία (14) να ακολουθούν, και καλύτερη εικόνα για Μεσσηνία (11) και Λακωνία (4).

Μείωση παρατηρείται σήμερα στη Λάρισα που κατέβηκε ξανά σε διψήφιο αριθμό διαγνώσεων (82), όχι όμως και για Καβάλα (28), Λέσβο (17), Ευρυτανία (10), Μαγνησία (23), Σέρρες (24), Χανιά (27) και Χαλκιδική (34) που έδωσαν περισσότερα κρούσματα σε σχέση με χθες και, τέλος, τις σταθερά σε αρνητική πορεία περιφερειακές ενότητες Εύβοιας (48) και Ηρακλείου (48).

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τούρκοι πυροβόλησαν κατά περιπ...
Η Stefania και οι χορευτές της... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Στο Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης

Στο Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα ο...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Πάρος: Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δη...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ