Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα του lockdown

19 Μαρτίου 2021 19:40

Ηκυβέρνηση έπειτα από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων αποφάσισε την χαλάρωση του lockdown, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου στις 06.00 το πρωί, ισχύουν τα εξής:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία από τις 21.00 το βράδυ μέχρι το πρωί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα
  • Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών
  • Επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και απαραίτητη η μετάβαση σε αυτά χωρίς όχημα και τη χρήση του SMS 6
  • Οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν και για τα δημόσια πάρκα όπου υπάρχει επίσης ο περιορισμός μέχρι τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια

Έκκληση Παπαευαγγέλου για τήρηση των μέτρων

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Ο δείκτης θετικότητας κατέγραψε αύξηση στο 6%, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνονται συνεχώς. Σύμφωνα με την ίδια «4.600 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της επικράτειας, οι 2.500 εξ αυτών στην Αττική».

Αναφερόμενη στο γιατί στην Αττική δεν αποδίδουν τα μέτρα η καθηγήτρια επεσήμανε πως τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, ωστόσο η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και έχουν επικρατήσει τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

«Εάν σταματούσαμε με ένα μαγικό τρόπο τη διάδοση του ιού, η πίεση στα νοσοκομεία θα συνέχιζε να πιέζεται για 2- 4 εβδομάδες», σημείωσε.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων με προσοχή. «Για αυτή την εβδομάδα ας μην επιτρέψουμε στον ιό να μας ξεγελάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε «με αυτή τη μεγάλη διασπορά δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο μία “χρυσή τομή” θα μας δώσει ανάσα».

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στην έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία παρατηρείται επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos