300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Lockdown: «Θολώνει» η 29η Μαρτίου για το λιανεμπόριο - Αγωνία για την εστίαση, σχολεία

21 Μαρτίου 2021 16:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Lockdown: «Θολώνει» η 29η Μαρτίου για το λιανεμπόριο - Αγωνία για την εστίαση, σχολεία

test2

test2

Δεύτερες σκέψεις στην Κυβέρνηση καθώς η επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στη χώρα μας δεν δείχνει βελτίωση την ώρα που το Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στο «κόκκινο»!

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν και αξιολογούν κάθε μέρα την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, παράλληλα με την αντιμετώπιση της ασφυκτικής πίεσης στα νοσοκομεία, ώστε να καταφέρουν να πάρουν μια ασφαλή απόφαση για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι καλά. Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θυμίζει... πόλεμο με τα όρια να έχουν πλέον ξεπεραστεί προ πολλού.

Οι 513 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας σε μόλις 24 ώρες, με τις 291 να είναι σε εκείνα της Αττικής, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξία και ελιγμών.

Τι σημαίνει αυτό; Πως με τα τωρινά δεδομένα, η ημερομηνία που έχει τεθεί ως στόχος για το άνοιγμα των καταστημάτων, η 29η Μαρτίου, θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη αν όχι... απαγορευτική.

Φυσικά, η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι και ο δείκτης για την λήψη των αποφάσεων ωστόσο θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα για να γίνει τόσο γρήγορη και άμεση αποσυμπίεση στο Σύστημα Υγείας, ακόμη και αν ριχτούν στη μάχη της πανδημίας και οι ιδιώτες γιατροί.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι αποφασισμένο να μην κλείσει ξανά ότι ανοίξει, οπότε είναι διατεθειμένο να περιμένει ώστε η επανέναρξη της οικονομίας να γίνει με ασφαλή τρόπο.

Πάει πίσω και η εστίαση
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η καθυστέρηση του ανοίγματος του λιανεμπορίου φέρνει αυτόματα και αλλαγή στην ημερομηνία για την επανέναρξη της εστίασης.

Η ημερομηνία που έχει κυκλώσει στο καλεντάρι της η κυβέρνηση, η 15η Απριλίου, αναμένεται να πάρει μετάθεση για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αν και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν.

Αυτό αναμένεται να συμβεί ώστε οι επιστήμονες να αξιολογήσουν την επιδημιολογική καμπύλη από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, κάτι απόλυτα λογικό καθώς χρειάζεται ένα διάστημα 14 ημερών ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση η εστίαση, θα λειτουργήσει μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με περιορισμό όσον αφορά στον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών σε κάθε τραπέζι.

Να σημειώσουμε πως αρκετοί λοιμωξιολόγοι έχουν αρχίσει και τάσσονται υπέρ του ανοίγματος στους εξωτερικούς χώρους όμως με γνώμονα πάντα την κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

Γρίφος τα σχολεία
Και αν για το λιανεμπόριο και την εστίαση υπάρχει ένα (έστω και μικρός) χρόνος αναμονής, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα σχολεία και ειδικά τα λύκεια καθώς ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά με τις Πανελλήνιες να είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο!

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα έκανε λόγο για παράταση δύο εβδομάδων της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου όπως είπε «να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης». Διευκρίνισε δε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Και στο βάθος... επίταξη ιδιωτικών γιατρών!
Ο «πόλεμος» κατά της πανδημίας του κορονοϊού δημιούργησε ένα νέο μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών γιατρών, με τους τελευταίους να έχουν έρθει αντιμέτωποι με την επίταξη. Την ίδια ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας ασφυκτιά, λόγω της πίεσης που δέχεται καθημερινά, με τις εκατοντάδες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 και τους διασωληνωμένους οι οποίοι το Σάββατο ξεπέρασαν τους 672.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, το απόγευμα του Σαββάτου (20/3) πραγματοποιήθηκε συνάντηση «θρίλερ» ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με θέμα την ενίσχυση του ΕΣΥ με τους ιδιώτες γιατρούς.

Η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο, παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργού για επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας, μόνο 50 γιατροί έχουν ανταποκριθεί από τους 200 που έθεσε ως στόχο η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες των ιδιωτών γιατρών δεν θα δίνονταν στα δημόσια νοσοκομεία άνευ όρων, με την κυβέρνηση να «δελεάζει» όσους τελικά αποφασίσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του κορονοϊού με μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων ευρώ, η οποία θα ήταν αφορολόγητη, ενώ παράλληλα θα υπήρχε πρόβλεψη αμοιβής για τη συμμετοχή σε εφημερίες ίση με αυτή του Επιμελητή Β’. Το σχέδιο προβλέπει και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ στο μέλλον.

Ποια είναι η διαδικασία της επίταξης
Με τα υφιστάμενα δεδομένα θεωρείται πιθανή η απόφαση για επίταξη των ιδιωτών γιατρών, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής.

Πλέον κρίνεται απαραίτητο να βρεθούν άλλοι 150 γιατροί και μάλιστα άμεσα, αφού τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου δέχονται καθημερινά ισχυρές πιέσεις, τόσο λόγω των νέων εισαγωγών όσο και λόγω απουσίας υγειονομικού προσωπικού που νοσεί από κορονοϊό.

Οι γιατροί που θα λάβουν το ειδικό έγγραφο της επίταξης θα πρέπει επίσης να είναι έμπειροι και σε καλή φυσική κατάσταση για να μπορούν να ανταποκριθούν στον φόρτο εργασίας. Η κατάρτιση της τελικής λίστας και επίδοση των φύλλων επίταξης αναμένεται να υλοποιηθεί εκτός απροόπτου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία.

Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιτάσσεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

Ωστόσο, ο νομοθέτης προβλέπει και περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάποιος επικαλεστεί λόγους υγείας (σωματικής ή ψυχικής), πράγμα όμως που θα πρέπει να πιστοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Τέλος, το έγγραφο θα μπορούσε να καταστεί άκυρο εάν δεν αναφέρεται ο νόμος βάσει του οποίου επιτάσσεται ο γιατρός ή αν έχει σταλεί σε λάθος ταχυδρομική διεύθυνση

newsbomb.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Συναγερμός στο ΕΦΕΤ για νοθευμ...
Νέα παράταση notam πτήσεων εσω... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Φουρνιστό κοτόπουλο με ρύζι -Το μυστικό για να μη βγει νερόβραστο και λασπωμένο όπως το κατσαρολάτο

Φουρνιστό κοτόπουλο με ρύζι -Το μυσ...

11 Μαϊος 2025
Με το δεξί το 2025 για τις τράπεζες: Έκλεισαν το α' τρίμηνο με σημαντικά κέρδη και κεφαλαιακή επάρκεια

Με το δεξί το 2025 για τις τράπεζες...

11 Μαϊος 2025
Η διάφανη σοκολάτα: Το νέο γλυκό trend που συναγωνίζεται την Dubai chocolate (vid)

Η διάφανη σοκολάτα: Το νέο γλυκό tr...

11 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ