Self test κορονοϊού: Δείτε βήμα – βήμα πώς θα το κάνετε μόνοι σας (video)

22 Μαρτίου 2021 17:28

Από τις αρχές Απριλίου, ο κάθε πολίτης που διαθέτει ΑΜΚΑ, θα μπορεί να παραλαμβάνει ένα δωρεάν self test κορονοϊού την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, 19.03.2021, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι -δυνητικά- να γίνονται μέχρι και 10.000.000 τεστ κορονοϊού κάθε εβδομάδα στην χώρα, ώστε η εικόνα των Αρχών για τους νοσούντες να είναι σαφέστερη. Πώς θα γίνεται όμως το self test κορονοϊού;

Το newsit.gr έκανε ρεπορτάζ στο φαρμακείου του κ. Χριστογιαννόπουλου, στο Γουδί, με τον φαρμακοποιοιό να δείχνει βήμα – βήμα τι θα πρέπει να κάνουμε.

Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα βγαίνει το πολύ σε 20 λεπτά.

self test κορονοϊού self test κορονοϊού 

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για το self test κορονοϊού

Ξεκινάει ο σχεδιασμός της οργάνωσης διάθεσης δωρεάν rapid self test κορονοϊού στους πολίτες μέσω των φαρμακείων

Οι πληροφορίες του newsit.gr από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης λένε πως όσον αφορά στη διάθεση τους με χρήση του ΑΜΚΑ των πολιτών θα γίνεται από ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα και άρα εκεί δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές ή ένα σημαντικό crash test λειτουργίας της πλατφόρμας.

Το βάρος του σχεδιασμού πέφτει λοιπόν τώρα στη νέα πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για να δηλώνεται ένα θετικό αποτέλεσμα, μια πλατφόρμα που θα πρέπει να είναι πολύ απλή και εύχρηστη για να μπορούν να κάνουν χρήση της όλοι οι πολίτες.

Άλλωστε, μιλώντας σήμερα νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι: «Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test θα αλληλεπιδρά με αυτό της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ για τους πολίτες που έκαναν το τεστ».

«Επιπλέον, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν. Δε θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos