300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός: Πίεση ξανά στις εφημερίες της Αττικής – Στα ύψη οι εισαγωγές

30 Μαρτίου 2021 14:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Πίεση ξανά στις εφημερίες της Αττικής – Στα ύψη οι εισαγωγές

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Επί πέντε συνεχόμενες ημέρες οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής καταγράφονταν λιγότερες από 200. Το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο, σημειώθηκε και πάλι αύξηση, προκαλώντας την αγωνία των επιστημόνων, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Μεγάλη ήταν και πάλι το τελευταίο 24ωρο η ροή των εισαγωγών ασθενών Covid στο σύστημα Υγείας της Αττικής. Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 220 νέες εισαγωγές, ενώ αντίθετα στη Θεσσαλονίκη που εμφάνιζε μεγάλη αύξηση χθες, σήμερα δεν σημειώθηκαν περισσότερες από 42 εισαγωγές σε όλα τα νοσοκομεία.

Από τις 220 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, οι 75 σημειώθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν» και οι 55 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της εφημερίας επιπλέον 10 ασθενείς, οι οποίοι τελικά διακομίστηκαν και απορροφήθηκαν από άλλα νοσοκομεία.

Oι αριθμοί ανεβάζουν και πάλι το θερμόμετρο της αγωνίας , καθώς εδώ και πέντε ημέρες υπήρχε ελεγχόμενη ροή ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής και οι εφημερίες χαρακτηρίζονταν «ήπιες». Συγκεκριμένα οι εφημερίες της Κυριακής έκλεισαν το πρωί της Δευτέρας με 153 νέες εισαγωγές, ενώ και μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεν είχαν ξεπεράσει τις 175 (Παρασκευή 26/3).

 Σήμερα ωστόσο, υπήρξε ανατροπή σκηνικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εισιτήρια ασθενών αποτελούν βασικό δείκτη που θα επηρεάσει τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει αύριο για να αποφασίσει «ανοίγματα» και χαλάρωση του lockdown.

Οι υγειονομικοί επικεφαλής δεν βιάζονται να εξάγουν συμπεράσματα. Ενδέχεται, όπως είπαν σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, να είναι ένα τυχαίο γεγονός που δεν αξιολογείται ως μόνιμη τάση. Σημαντική θα είναι η αποτίμηση ολόκληρης της εβδομάδας, η οποία θα κρίνει οριστικά, εάν η καμπύλη των εισαγωγών οδηγείται στην επιπεδοποίηση.

Πιέζονται οι ΜΕΘ στην Αττική
Μεγάλη πίεση υπάρχει, ωστόσο, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ενώ η χθεσινή εφημερία των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου ξεκίνησε με 10 κενές ΜΕΘ Covid αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη. Την ίδια στιγμή πενήντα διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε απλούς θαλάμους νοσηλείας αναμένοντας εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο Στέλιος Λουκίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στη Β’ Πνευμονολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας δηλώνει ανήσυχος για την κατάσταση στις Εντατικές.

“Η πίεση στις Εντατικές μας φοβίζει, γιατί δεν θα αποκλιμακωθεί γρήγορα. Αν επιπεδωθεί η καμπύλη των εισαγωγών αυτήν την εβδομάδα, όμως, και να έχουμε μια αύξηση στις ΜΕΘ, δεν θα φτάσει στο σημείο που φοβόμαστε. Αν όμως, δεν επιπεδωθεί η καμπύλη αυτήν την εβδομάδα… χαθήκαμε!”, σημειώνει με έμφαση.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι ασθενείς σε απλές κλινες Covid Λεκανοπεδίου είναι πλέον 2040.

Λουκίδης: “Η κοινωνία αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ασύντακτα”
Παρά το γεγονός ότι ο Καθηγητής Στέλιος Λουκίδης ζει καθημερινά την πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία, δηλώνει ότι είναι πιο επικίνδυνη η ασύντακτη συμπεριφορά των ανθρώπων και τάσσεται υπέρ του σταδιακού «ανοίγματος». Η ανάγκη των πολιτών για επαφή και κοινωνικοποίηση έχει οδηγήσει στον ανεξέλεγκτο συγχρωτισμό τους σε σπίτια και πλατείες, χωρίς τήρηση των μέτρων, λέει.

Και εξηγεί: “Έτσι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα η κοινωνία ασύνταχτα κυκλοφορεί. Από τις εικόνες που βλέπουμε καθημερινά καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ χειρότερο αυτό που γίνεται τώρα. Εάν το κράτος μπορέσει να κάνει ένα τακτοποιημένο και σταδιακό άνοιγμα για να ξέρουμε τι φταίει, δεν διαφωνώ να γίνει. Δηλαδή το να ανοίξει το λιανεμπόριο, προστατεύοντας τους εργαζόμενους με τεστ, βάζοντας και τα self test που θα κάνουν οι καταναλωτές και τηρώντας κι ένα κομμάτι με click in shop με ραντεβού και με συγκεκριμένο χρόνο των sms, θα μπορούσαμε να δούμε και τι επίδραση έχει στα περιστατικά το λιανεμπόριο”, σημειώνει.

Με τον ίδιο τρόπο, τονίζει ο Καθηγητής, θα μπορούσαν να ανοίξουν και τα σχολεία: με rapid test στους εκπαιδευτικούς και self test στους μαθητές. Οι καθηγητές μάλιστα, θα μπορούν επιπλέον να εμβολιάζονται και μέσω του μηχανισμού αναπλήρωσης χαμένων δόσεων εμβολίων, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

iatropedia.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Νέο γήπεδο Παναθηναϊκού: «Κλεί...
Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ: 15 κρούσ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025
Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 03/12/25-07/12/25

Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρ...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

O Good Job Nicky στο The Voice (Βίντεο)

O Good Job Nicky στο The Voice (Βίν...

08 Δεκεμβρίου 2025
Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά (Βίντεο)

Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του Χρ...

07 Δεκεμβρίου 2025
Δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού στα World Tourism Film Awards 2025 στο Γκιμαράες

Δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Κινη...

07 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ