Εμβόλιο Pfizer: Στο 91% η αποτελεσματικότητα, προστατεύει και από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

01 Απριλίου 2021 14:31

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως το εμβόλιό τους κατά της COVID-19 είναι περίπου 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου, επικαλούμενες επικαιροποιημένα στοιχεία από κλινικές μελέτες.

Το εμβόλιο ήταν επίσης 100% στην πρόληψη της νόσου ανάμεσα σε συμμετέχοντες στη Νότια Αφρική, όπου το νέο στέλεχος B1351 κυριαρχεί, παρόλο που ο αριθμός αυτών των συμμετεχόντων ήταν σχετικά μικρός -800-, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Παρόλο που το ποσοστό αποτελεσματικότητας 91,3% είναι χαμηλότερο από το αρχικό 95% που είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο για τη δοκιμή σε 44.000 ανθρώπους, ένας αριθμός μεταλλάξεων έχουν αρχίσει να επικρατούν στον κόσμο από τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν δεδομένα για περισσότερους από 12.000 ανθρώπους πλήρως εμβολιασμένους, επιτρέπει στη φαρμακοβιομηχανία να ζητήσει πλήρη έγκιση από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο έχει τώρα λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση από τις ΗΠΑ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos