300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραμένει γρίφος το «Πάσχα στο χωριό» -Τι λένε κυβέρνηση και ειδικοί

02 Απριλίου 2021 13:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραμένει γρίφος το «Πάσχα στο χωριό» -Τι λένε κυβέρνηση και ειδικοί

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Γρίφος παραμένει το τι θα γίνει το Πάσχα, το αν δηλαδή θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν οι Έλληνες τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας.


Στο ερώτημα «θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό», κυβερνητικές πηγές απαντούν στο iefimerida «και ναι και όχι», τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά νωρίς για να γνωρίζουμε από τώρα τι θα γίνει το Πάσχα και ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

Φυσικά, το καλό σενάριο για την κυβέρνηση θα ήταν να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ύστερα από ένα χρόνο με lockdown-ακορντεόν και με την κοινωνία κουρασμένη αλλά και διψασμένη για ανάσες ελευθερίας, ενώ και μια έστω μικρή διαφυγή από την καθημερινότητα της καραντίνας θα αποτελούσε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο Πάσχα που ενδέχεται να ζητηθεί από τους πολίτες να παραμείνουν εντός των τοιχών και η τρίτη μεγάλη γιορτή, αφού και την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα γίνει το Πάσχα και δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις -και δεν θα μπορούσαν να ληφθούν τόσο νωρίς- το αποδεικνύουν και τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών αλλά και επιδημιολόγων. «Τον τελευταίο λόγο τον έχει η πορεία της πανδημίας», είναι το σταθερό μήνυμα που εκπέμπουν, ελπίζοντας, φυσικά, σε αποκλιμάκωση.

Μητσοτάκης: Μπορεί να επανέλθουν οι περιορισμοί αν δούμε φαινόμενο συνωστισμού
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το πρωί στη Βουλή, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πορεία της πανδημίας, ο οποίος, αναφερόμενος και στις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί στα ισχύοντα μέτρα τόνισε ότι «είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα, πιο σωστό είναι να μιλάμε για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων». Έστειλε, μάλιστα, το μήνυμα ότι «περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα», εξηγώντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί συνωστισμός για να καταλήξει λέγοντας ότι «Με τον ίδιο τρόπο που μειώθηκαν οι περιορισμοί, μπορούν και να επανέλθουν εάν δούμε φαινόμενα συνωστισμού. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι δεν θα δούμε τέτοια φαινόμενα».

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προβλέποντας ότι με τις αλλαγές στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και την έναρξη του συστηματικού self testing θα αυξηθούν τα κρούσματα, το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 20 Απριλίου, τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι «ουσιαστικά θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ Πάσχα και καλοκαιριού» όπως είπε.

Τι απάντησαν Σκέρτσος-Χαρδαλιάς για το Πάσχα
«Οι ‘ανάσες ελευθερίας’ έχουν την σημασία να τονώσουν την γενική συμμόρφωση στα μέτρα και δεν είναι χαλάρωση, καθώς έχουμε ακόμη αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και μεγάλη πληρότητα στις ΜΕΘ», επεσήμανε μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Ερώτηση για το αν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων ενόψει και του Πάσχα δέχθηκε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ίδιος, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες με ημερομηνίες. «Το τι θα γίνει έπειτα από κάμποσες εβδομάδες θα το ξαναπώ, είναι μία μάχη που δίνεται καθημερινά, μέρα με τη μέρα σταθμίζουμε τα επιδημιολογικά και όχι μόνο δεδομένα και από κει και πέρα με βάση τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων παίρνουμε τις αποφάσεις για το επόμενο βήμα», υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι η μετακίνηση εκτός νομού είναι πλέον στο τραπέζι.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε...
Έκτακτη κρατική επιχορήγηση στ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ