ΕΟΦ: Απάντηση μετά τις καταγγελίες για την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και το εμβόλιο AstraZeneca

03 Απριλίου 2021 17:47

Απάντηση στις καταγγελίες που αφορούν τον τρόπο που λειτουργεί η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης με αφορμή περιστατικό θρόμβωσης που «πιθανώς» σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca έδωσε ο ΕΟΦ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ εξηγεί το πρωτόκολλο λειτουργίας της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται όλων των ειδών τα περιστατικά, για να επισημάνει για το συγκεκριμένο:

  • Η ΟΕ/Ε.ΦΑΡ. αξιολόγησε το περιστατικό ως possible ήδη 2 ημέρες προ της τελικής αξιολόγησης του ΕΜΑ και 8 ημέρες προ της αποστολής της επιστολής της ΑΖ προς τους επαγγελματίες υγείας.
  • Επίσης, τα δεδομένα της Ελλάδας για το συγκεκριμένο περιστατικό, αφού διαβιβάστηκαν στον ΕΜΑ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ελήφθησαν υπόψη στις σχετικές συνεδριάσεις του, με τις οποίες αποφασίστηκε η τροποποίηση των εγκεκριμένων στοιχείων του εμβολίου και η αποστολή σχετικής ενημερωτικής επιστολής προς τους επαγγελματίες υγείας για το ενδεχόμενο θρομβοπενίας και διαταραχών της πήξης, που εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Η ΟΕ/Ε.ΦΑΡ. λειτουργεί με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας των πολιτών, μέσω του έγκαιρου εντοπισμού ενδεχόμενων ΑΕ των εμβολίων.
  • O ΕΟΦ άμεσα ενημερώνει τους αρμόδιους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, με τους οποίους διασυνδέεται, ώστε να διαπιστώνεται τελικώς και με ασφάλεια η όποια πιθανή συσχέτιση των ΑΕ με συγκεκριμένο εμβόλιο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos