Υπόθεση Φουρθιώτη: Με την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ είχε αιτηθεί διαπίστευση για τη Βουλή

08 Απριλίου 2021 16:34
Στόχος του ήταν να διαπιστευτεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης έχοντας απεριόριστη πρόσβαση στο κτίριο της Βουλής

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «δράση» του Μένιου Φουρθιώτη. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να εκδώσει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Η υπόθεση ξεκινά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο «δημοσιογράφος» στέλνει τα απαραίτητα – πλαστά όπως αποδεικνύονται – έγγραφα στο Γραφείο Τύπου της Βουλής.

Στόχος του ήταν να διαπιστευτεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης έχοντας απεριόριστη πρόσβαση στο κτίριο της Βουλής. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας που ενημερώθηκε σχετικά είχε «παγώσει» την αίτηση του Μ. Φουρθιώτη, διότι τυπικά δεν μπορούσε να αρνηθεί το αίτημά του, καθώς παρουσιαζόταν και ως προϊστάμενος ραδιοφωνικού σταθμού.

Και τώρα, πλέον, που αποκαλύφθηκε ότι είχε προχωρήσει στο σχετικό αίτημα ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα (με το ερώτημα της απόπειρας εξαπάτησης) ο οποίος έχει αναλάβει να «ξεψαχνίσει» την υπόθεση.

Το Δελτίο Τύπου της Βουλής:

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου  – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν  και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos