2.000 ευρώ πρόστιμο σε υποψήφιο για αποστολή ενός sms

09 Απριλίου 2021 15:22

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο 2.000 σε υποψήφιο Δήμαρχο μετά από καταγγελία ενός παραλήπτη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο αποστολέας ως κάτοχος θεωρείται υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.
Τα στοιχεία επικοινωνίας δεν είχαν αποκτηθεί νομίμως στο πλαίσιο προηγούμενης, παρόμοιας επαφής με τον παραλήπτη και ο παραλήπτης κατά τη συλλογή των δεδομένων δεν ενημερώθηκε για τη χρήση τους με σκοπό την πολιτική επικοινωνία.

O υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να παρέχει στο υποκείμενο των δεδομένων (παραλήπτης) τη δυνατότητα να ασκεί το δικαίωμα αντίρρησης με τρόπο εύκολο και σαφή, και αυτό σε κάθε μήνυμα πολιτικής επικοινωνίας. Σε κάθε επικοινωνία απαιτείται να αναφέρεται ευδιάκριτα και σαφώς η ταυτότητα του αποστολέα ή του προσώπου προς όφελος του οποίου αποστέλλεται το μήνυμα, καθώς επίσης και μια έγκυρη διεύθυνση στην οποία ο αποδέκτης του μηνύματος μπορεί να ζητεί τον τερματισμό της επικοινωνίας.

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε εξασφαλιστεί η απαιτούμενη προηγούμενη συγκατάθεση του παραλήπτη του επίμαχου μηνύματος sms.

Η επικοινωνία προϋποθέτει, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 1 ν. 3471/2006, όπως ισχύει, την προηγούμενη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων, με την επιφύλαξη της παραγράφου 3 του ιδίου άρθρου, όπως ισχύει.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos