Οι σκέψεις για μετακινήσεις το Πάσχα - Oι τρεις κατηγορίες πολιτών που ίσως ταξιδέψουν

13 Απριλίου 2021 23:50

Οπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει τις μετακινήσεις το Πάσχα.


Αν και η συζήτηση για το Πάσχα είναι πρόωρη και τα επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου θα είναι διαθέσιμα προς εξέταση από τους επιστήμονες στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει παράθυρο για Πάσχα στο χωριό, με προϋπόθεση το self testing.


Οι τρεις κατηγορίες πολιτών που είναι πιθανόν να μπορούν να ταξιδέψουν είναι οι εξής:

Με self test: Ο πολίτες θα προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους το δωρεάν τεστ από το φαρμακείο, θα το κάνουν στο σπίτι, θα καταχωρούν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και από εκεί θα εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία θα δείχνουν σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας ή της τροχαίας. Σε περίπτωση που κάποιος βγει θετικός, θα διενεργεί επαναληπτικό τεστ και, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πράγματι νοσεί από κορωνοϊό, θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Με εμβόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι είναι να επιτραπεί ελεύθερη μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τέλος, μια ακόμη σκέψη είναι να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει.

Σημειώνεται ότι τα self test θα είναι υποχρεωτικά στο λιανεμπόριο. Ως την Παρασκευή, το μέτρο του self testing θα επεκταθεί και θα διατεθούν, μέσω των φαρμακείων, περίπου 900.000 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές (οδηγούς), στην εστίαση (delivery), σε τράπεζες και δικαστήρια.

Ήδη τρέχει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατομμυρίων self test και συνολικά το επόμενο διάστημα αναμένονται 30 εκατομμύρια τεστ, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες ως τον Μάιο.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos