Greek Summer 2021: TUI και Ryanair στέλνουν διπλό σήμα για ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού

17 Απριλίου 2021 23:48

Αναδιαμορφώνεται θετικά για την Ελλάδα η πορεία του τουρισμού για τους επόμενους μήνες. Η Ryanair, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε το Greek Summer ’21, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που είχε ποτέ στη χώρα μας.

Περιλαμβάνει 3 νέες βάσεις, πάνω από 550 εβδομαδιαίες πτήσεις και 218 διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων 74 νέων δρομολογίων προς μια σειρά διεθνών και εσωτερικών προορισμών που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού, καθώς συνεχίζονται και τα προγράμματα εμβολιασμού και η Ευρώπη ανοίγει ξανά εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών. Οι τρεις νέες βάσεις θα γίνουν σε Ρόδο, Κέρκυρα και Χανιά, θα πετά σε 14 ελληνικά αεροδρόμια με συνολικά 218 διαδρομές, εκ των οποίων οι 74 νέες, οι δε πτήσεις θα υπερβούν τις 550.

Θα υπάρχουν συνδέσεις από/προς 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και του Ισραήλ. Μάλιστα η Ryanair εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα προσφέροντας ναύλους από μόλις 19,99 ευρώ για ταξίδια έως τα τέλη Οκτωβρίου 2021, για τα οποία πρέπει να γίνει κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 Απριλίου στον ιστότοπό της Ryanair.com.

TUI Russia

Την ίδια ώρα, η TUI Russia υπολογίζει να στείλει 300 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εάν η σεζόν ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η εναέρια κυκλοφορία αποκατασταθεί χωρίς περιορισμούς, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Taras Demura, μετά από συνάντηση με τον Ελληνα υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

«Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300 χιλιάδες τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα», δήλωσε ο κ. Ντεμούρα μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της TUI Russia, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών, καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν θα μπορούν να δεχθούν όλους λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαβαθμισμένων δωματίων.

Πρόσθεσε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Εκατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν. Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικών πτήσεων στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos