ECDC: Πιο «χαλαρά» οι εμβολιασμένοι μεταξύ τους – Δε χρειάζονται μάσκες και αποστάσεις

21 Απριλίου 2021 23:03

Όχι τόσο αυστηρούς κανόνες για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προτείνει το ECDC, σημειώνοντας παράλληλα πως η επιτάχυνση εμβολιασμών θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα.

Το σχετικό ρεπορτάζ υπογράφει ο Νίκος Χρυσολωράς στο Bloomberg και επικαλείται μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη από το ECDC που αναφέρουν πως όταν πλήρως εμβολιασμένοι συναντούν άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, τότε τα μέτρα της απόστασης και η χρήση μάσκας μπορούν να χαλαρώσουν. Οι κανόνες μπορούν να χαλαρώσουν ακόμη και όταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα συναντιούνται με άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Γιατί; Επειδή τα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ασθένειας, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί είναι επίσης χαμηλός.

 

Εμβόλιο… και Ευρώπη

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο δημοσίευμα του Bloomberg μιλά για την Ευρώπη που επιτέλους βρίσκεται σε καλό σημείο στην κούρσα των εμβολιασμών, «αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η ήπειρος μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και να ανοίξει ξανά τις οικονομίες γρηγορότερα από το αναμενόμενο», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

«Η βελτίωση του ρυθμού των εμβολιασμών αποτελεί μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τις κυβερνήσεις της ΕΕ μετά από ένα πρώτο τρίμηνο που σημαδεύτηκε από μια εκνευριστική εκστρατεία που άφησε το μπλοκ πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Η ήπειρος χτυπήθηκε επίσης με ένα νέο κύμα του ιού, ωθώντας τις χώρες να επαναφορά αυστηρότερων μέτρων κλειδώματος», συνεχίζει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο χάρη στον ταχύτερο εμβολιασμό, η ΕΕ μπορεί να αφήσει πίσω της το σύστημα… ακορντεόν στο lockdown και οι οικονομίες να ξεκινήσουν ξανά και με ασφάλεια.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos