300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλη τομή: «Το Αγιο Φως θα έρθει με την προσήκουσα ταπεινότητα και όχι με τιμές αρχηγού κράτους»

29 Απριλίου 2021 13:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεγάλη τομή: «Το Αγιο Φως θα έρθει με την προσήκουσα ταπεινότητα και όχι με τιμές αρχηγού κράτους»

test2

react2 2025

skandalis77

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους προκειμένου να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Ελλάδα, ωστόσο οι φετινές διαδικασίες θα είναι διαφορετικές από τις παλαιότερες, αφού θα γίνουν «με την προσήκουσα ταπεινότητα και σεμνά, όπως επιβάλλει η συγκυρία, και όχι με τιμές αρχηγού κράτους», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Άγιο Φως θα έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά κατά την άφιξή του στη χώρα δεν θα υπάρξουν ειδικές τελετές, όπως παλαιότερα. «Η μεταφορά θα γίνει με την προσήκουσα ταπεινότητα», δεν θα υπάρξουν κόκκινα χαλιά και μπάντες στο αεροδρόμιο. Παράλληλα είναι έτοιμος ο σχεδιασμός ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς φέτος η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 9:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

 Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αποφασίζει να μη συνεχίσει την παράδοση να μεταφέρεται το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με τυμπανοκρουσίες και ειδικές τελετές. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι μια κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς τολμά αυτή την τομή, με βελούδινο τρόπο, χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι στο εξής το Άγιο Φως να μεταφέρεται με απλότητα και σεμνότητα από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα, χωρίς τις τελετές του παρελθόντος.

Παλαιότερα, η άφιξη του Αγίου Φωτός ήταν μια τελετή στα όρια της υπερβολής και ακαλαισθησίας. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία από την άφιξη στην Αθήνα το 2019. Υφυπουργοί, βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς ήταν στο αεροδρόμιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Βλάσης υποστήριξε ότι σε σχέση με το 2020 οι εξελίξεις είναι χαρμόσυνες. «Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές Αρχές μάς έλεγαν αρχικά ότι δεν θα μπορούσαμε και φέτος να πάμε και ότι θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να παραλάβει το Άγιο Φως. Φέτος, με την επιθυμία του πρωθυπουργού μας και με τις πιέσεις τις δικές μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν. Ετσι, λόγω του θερμικού μου ρόλου θα πάω εκεί», σημείωσε.

 Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω σε όλο το τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Θα ξεκινήσω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω».

Αγιο Φως, όπως… παλιά: Πτήσεις για 12 πόλεις
Πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», είπε ο Κώστας Βλάσης.

Η Ανάσταση, υπενθύμισε, «θα γίνει στις 9. Φέτος είναι ένα καλύτερο Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, και έστω και με περιορισμούς μπορούν να πάνε οι πιστοί, και θα μπορέσουμε και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πόλεις. Αυτό που έχει πει και ο Οικονομικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος, ότι το Άγιο Φως είναι αυτό που καίει στο καντήλι κάθε Αγίας Τράπεζας», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βλάσης.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« «Ανάσταση» για τις ελληνικές τ...
Ως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

logo2
Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Voice η παριανή Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου (Βίντεο)

Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Vo...

15 Νοεμβρίου 2025
Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η Πάρος στην κορυφή

Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η...

15 Νοεμβρίου 2025
Market In: Μέσω της Flora βάζει «πόδι» στη Μύκονο

Market In: Μέσω της Flora βάζει «πό...

15 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Αναπτυξιακός κόμβος η Ελευσίνα: Γεωστρατηγική αναβάθμιση με την νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία (βίντεο)

Αναπτυξιακός κόμβος η Ελευσίνα: Γεω...

20 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα παραπέμπει η ΝΔ τον «Φραπέ», αρνήθηκε να πάει στην εξεταστική - Βίαιη προσαγωγή ζήτησαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα παραπέμπει...

20 Νοεμβρίου 2025
Φοίνικας Σύρου: Πέρασε από τη Δανία και προκρίθηκε στους «32» του Challenge Cup

Φοίνικας Σύρου: Πέρασε από τη Δανία...

20 Νοεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ