Η Ελλάδα γιορτάζει το Πάσχα με σούβλες, παραδοσιακά τραγούδια και... μέτρα!

02 Μαϊος 2021 14:35

Οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά -  Πολλοί Αθηναίοι έστησαν ψησταριές ακόμη και σε παραλίες -  «Βροχή» οι παραγγελίες για οβελία delivery 

Mπορεί οι συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού να μην άφησαν πολλούς να γιορτάσουν το Πάσχα όπως ακριβώς θα ήθελαν, ωστόσο οι Έλληνες από όλα τα μέρη της χώρας τηρούν στο έπακρο το έθιμο του σούβλισματος του παραδοσιακού οβελία.

Οι σούβλες από νωρίς το πρωί έχουν πάρει φωτιά, ενώ τα δημοτικά τραγούδια δεν λείπουν από τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τις αυλές σε κάθε γειτονιά.

Από νωρίς το πρωί σε μία αυλή στο Χαϊδάρι, οι προετοιμασίες για το ψήσιμο του αρνιού έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.



Στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι συνεχίζονται με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία υπό την υπόκρουση παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγοι οι  Θεσσαλονικείς που επέλεξαν να ψήσουν στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos