Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, συναυλίες

07 Μαϊος 2021 18:27

test1

test2

test2

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα που αίρονται από το Σάββατο αλλά και τι «ανοίγει» τις επόμενες ημέρες.  

Πιο αναλυτικά, δήλωσε πως στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία και τα θερινά σινεμά παίρνουν σειρά για τις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%.

Παράλληλα, στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα θέατρα και θα επιτρέπονται οι συναυλίες με πληρότητα 50% και θα πρέπει οι θεατές να είναι καθήμενοι και όχι όρθιοι.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, ύστερα από αντίστοιχη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπου έδωσε το πράσινο «φως», καθώς η χώρα επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας, την στιγμή που ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου.

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Μάλιστα, θα λειτουργήσουν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών για τη διενέργεια εξετάσεων.

Από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες.

Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Παπαευαγγέλου: Ακόμα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα – Αναμένουμε τοπικές επιδημίες

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανάλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα για την χώρα μας, λέγοντας πως δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το τι… συνέβη το Πάσχα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Στις 391 ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυτή την εβδομάδα, δείκτης που παρουσιάζει μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η ίδια τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, ενώ τόνισε πως οι ειδικοί ανησυχούν για φαινόμενα χαλάρωσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, καθώς η προστασία από το εμβόλιο δεν ξεκινά με το… τσίμπημα, αλλά αρκετές ημέρες μετά.

«Στεναχωριέμαι πολύ όταν ακόμα και σήμερα με ρωτάνε διάφοροι αν πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους», είπε ακόμη, τονίζοντας πως πρέπει να προλάβουμε τυχόν νέες κι ακόμη πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Στις 17 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Προς 17 Μαΐου θα γίνει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή εκτίμησε τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και φαίνεται πως βρέθηκε τρόπος για να ξεπεραστούν διάφορα τεχνικά εμπόδια, όπως η χρήση μάσκας στα μικρά παιδιά.

«Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου», σημειώνοντας πως η διατήρηση του SMS για τα ψώνια θα βοηθήσει την κατάσταση.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο της χώρας μας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνοντας ειδική μνεία στην περίπτωση της Ινδίας και απευθύνοντας μήνυμα σε όλους, ειδικά στους νέους, για να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos