Ακρόπολη: 500 οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να απλώσουν πανό στον Ιερό Βράχο

12 Μαϊος 2021 20:22

Περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην Ακρόπολη το απόγευμα της Τετάρτης  απαιτώντας να αναρτήσουν πανό όπως είχε συμβεί με οπαδούς του Παναθηναϊκού το 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο σημείο και θέλησαν να αναρτήσουν πανό της ομάδας τους. Μάλιστα, στις προσπάθειες των φυλάκων να τους αποτρέψουν, απαντούσαν πως ήθελαν να κάνουν το ίδιο που είχε συμβεί με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού το 2016 όταν κι εκείνοι είχαν βρεθεί στον Ιερό Βράχο και είχαν αναρτήσει σχετικά πανό, καθώς οι «πράσινοι» είναι και η κατ’ εξοχήν ομάδα της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.

Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν.

Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos