Θεσσαλονίκη: 65χρονος Ρώσος ο τουρίστας που διασωληνώθηκε με κορωνοϊό -Ψάχνουν αν ήρθε με πλαστό τεστ

02 Ιουνίου 2021 16:32

Αίσθηση προκαλεί από το πρωί η είδηση ότι τουρίστας που ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ, μετά από μερικές ημέρες κατέληξε διασωληνωμένος με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 65χρονο τουρίστα από τη Ρωσία, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι την ίδια ημέρα της άφιξής του εμφάνισε συμπτώματα και κατέληξε να νοσηλεύεται διασωληνωμένος προκαλεί ερωτήματα και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το αν το τεστ που προσκόμισε ήταν πλαστό, καθώς τα PCR τεστ δεν δείχνουν ψευδώς αρνητικά.

Την είδηση αποκάλυψε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ένας τουρίστας εισήχθη στην εντατική χθες, παρότι είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Την ίδια μέρα νόσησε, δεν το είπε πουθενά, και αργά την Τρίτη ήρθε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», είπε ο κ. Καπραβέλος στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Καπραβέλος, δεν είναι το ίδιο καλοκαίρι με πέρυσι. «Με την αυστηρότητα των πρωτοκόλλων, ανοίξαμε, ενώ η διασπορά είναι πολύ μεγάλη. Η αυστηρότητα της εφαρμογής των μέτρων θα μας οδηγήσει σε έναν έλεγχο ή μη της πανδημίας. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Ανοίξαμε. Θα έρθουν 10-15 εκατομμύρια τουρίστες. Τι στελέχη θα έρθουν στη χώρα μας με τους τουρίστες; Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τα πρωτόκολλα και ειδικά οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ χαμηλό ποσοστό ανοσίας. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το καλοκαίρι, αν θέλουμε να ελαττώσουμε τον ιό».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos