Αποκάλυψη: Αυτή είναι η ισπανική πρόταση για τις 4 φρεγάτες – Ποιες είναι οι F110

05 Ιουνίου 2021 20:41

Η ισπανική Navantia µε ανακοίνωση που εξέδωσε αποκαλύπτει την πρόταση για το πρόγραµµα απόκτησης τεσσάρων νέων φρεγατών από το Πολεµικό Ναυτικό, στην οποία τονίζει τις βασικές παραµέτρους για την ενίσχυση του ελληνικών ναυτικών δυνάµεων τόσο µε µέσα όσο και µε επενδύσεις και συνεργασία σε συγκεκριµένους τοµείς.

Τα ισπανικά ναυπηγεία προτείνουν τη δηµιουργία της Navantia Hellas (όπως η Navantia Australia), µε επένδυση σε ένα από τα δύο ναυπηγεία (Ελευσίνας ή Σκαραµαγκά) µε στόχο τη ναυπήγηση και των τεσσάρων F110 στην Ελλάδα. Το προτεινόµενο σκάφος F110 θα διαθέτει το ραντάρ SPY-7 ενώ το κέντρο πληροφοριών µάχης CADIZ θεωρείται απόγονος-µετατροπή του αµερικανικού AEGIS.

Η εταιρία έκανε γνωστό παράλληλα ότι µπορεί να προσθέσει 2 κάθετους εκτοξευτές Mk41 αντιαεροπορικών βληµάτων στους 2 υπάρχοντες (συνολικά 32 κελιά για βλήµατα ESSM ή και SM-2), αλλά και σύστηµα CIWS, όπως RAM ή Millennium. Το σκάφος που προτείνεται έχει εκτόπισµα 6.100 τόνων και µήκος 145µ. Στον οπλισµό του προβλέπονται 2 τετραπλοί εκτοξευτές βληµάτων Harpoon αν και υπάρχει χώρος για τη φιλοξενία ακόµη 8 και θα ήταν καλό το Π.Ν. να αποφάσιζε την εγκατάσταση NSM αντί Harpoon.

Σε ό,τι αφορά την ενδιάµεση λύση, η Navantia προτείνει την κατασκευή δυο ελαφρών φρεγατών ή κορβετών κλάσης ALFA 3000, που θα µπορούσαν να παραδοθούν µε εγγύηση εντός 24 µηνών από την ηµέρα της υπογραφής. Πάντως, οι Ισπανοί µπορούν να συζητήσουν και το ενδεχόµενο να παραχωρήσουν, σε συνεργασία µε το ισπανικό ναυτικό, δυο φρεγάτες κλάσης Santa Maria (O.H. Perry), σύγχρονων των ΜΕΚΟ200ΗΝ του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos