Από το φθινόπωρο τα μπόνους για τους εμβολιασμένους

11 Ιουνίου 2021 13:28

Με γοργούς ρυθμούς εξακολουθεί να τρέχει η «Ελευθερία», αφού και μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 25-29, το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 καλύπτει πλέον σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Από χθες το πρωί η ηλικιακή ομάδα των 25-29 μπορεί να κλείσει ραντεβού με όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson, πλην AstraZeneca), ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τους 18-24, με αποτέλεσμα να επισπευστεί το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός των ραντεβού των 25-29 όπως έγινε χθες γνωστό προσέγγισε τα 70.984 ως το απόγευμα, εκ των οποίων 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, 10.724 σε εκείνο της Moderna και 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Στο τραπέζι τα προνόμια των εμβολιασμένων
Επομένως, με την δυνατότητα εμβολιασμού που θα παρέχεται το προσεχές διάστημα σε όλους ανεξαιρέτως, εύλογο είναι να υπάρχει στο τραπέζι των ειδικών συζητήσεις για προνόμια σε εμβολιασμένους.

Όπως είχε γράψει και παλαιότερα το iefimerida.gr, πέρα από την πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφέ και μπαρ οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο της εξαίρεσης από τα self test των πλήρων εμβολιασμένων.

Από το φθινόπωρο τα μπόνους για τους εμβολιασμένους
Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αμέσως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικίες 18 έως 24, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο μήνα. Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους θα τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, εποχή κατά την οποία πολλές δραστηριότητες θα αρχίσουν να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους. Οδηγός για την κυβερνητική πρόταση και την σχετική συζήτηση θα είναι και η γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής, την οποία έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos