Εμβόλιο AstraZeneca: Πού κατέληξε η επιτροπή για τους κάτω των 60 – Οι 3 αποφάσεις

14 Ιουνίου 2021 16:58

Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 60

Σε ισχυρή σύσταση να μην γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca σε όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 60 ετών, αναμένεται να ανακοινώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα σήμερα από την Πρόεδρο της Επιτροπής ομότιμη Καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα έπειτα από συνεδρίαση της η Επιτροπή αποφάσισε και εισηγήθηκε στο υπουργείο Υγείας, να γίνει ισχυρή σύσταση σε όσους είναι κάτω των 60 ετών να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ωστόσο όπως διευκρινίζουν πηγές του ethnos.gr, το εμβόλιο δεν θα απαγορευτεί και όποιος επιθυμεί να το κάνει και είναι άνω των 30 ετών θα μπορεί κανονικά να κλείνει ραντεβού.

Οι 3 αποφάσεις

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν κατέληξε σε αυτήν της την απόφαση λόγω των περιορισμένων παρτίδων που υπάρχουν στη χώρα, καθώς εμβόλια είναι διαθέσιμα, έλεγα έγκυρη πηγή στο ethnos.gr.

Οι τρεις αποφάσεις της Επιτροπής εστιάζονται στο εξής:

Εάν κάποιος θέλει να εμβολιασθεί θα μπορεί καθώς το εμβόλιο δεν θα απαγορευθεί στους άνω των 30 ετών

Όσοι έκαναν την πρώτη δόση θα μπορούν κανονικά να κάνουν και τη δεύτερη. Εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ιστορικό θρομβώσεων, οι οποίοι θα πρέπει να αντικαταστήσουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο.

Η απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca σχετίζεται και με τη μείωση του ιικού φορτίου στην χώρα, ενώ όπως έλεγε έγκυρη πηγή στο ethnos.gr, εάν κριθεί σκόπιμο μπορέι να επανέθει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από τον Σεπτέμβριο.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos