Μαγιορκίνης: Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 2.000 ημερησίως -Σύντομα μόνον εμβολιασμένοι θα μετακινούνται στο εξωτερικό

07 Ιουλίου 2021 01:00

Βέβαιος ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει αναπόφευκτα 4ο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα και ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν σίγουρα τα 2.000 ημερησίως, εμφανίστηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης

 

Όπως είπε ο καθηγητής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, είχε φανεί από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.797 νέα κρούσματα, 8 νεκρούς και 168 διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί κάποια αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας. Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού εξαπλώνεται κυρίως στους νέους, ενώ είναι «εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η έλευση του 4ου κύματος». Μάλιστα, σημείωσε ότι πιθανόν θα δούμε παρόμοια εικόνα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και το Ισραήλ και εκτίμησε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει σίγουρα τις 2.000 (σ.σ. ημερησίως), δεν το συζητάμε αυτό».

Σχετικά με τα μέτρα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «οποιοδήποτε δραστικό μέτρο θα εξαρτηθεί από την πίεση στο σύστημα υγείας».

Επίσης, επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός για όλους αυτή τη στιγμή, καθώς, αν νοσήσει κάποιος, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ακόμη και τα ήπια συμπτώματα μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Γνωστοί μου έχουν απώλεια οσμής και γεύσης για μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύντομα οι μετακινήσεις στο εξωτερικό θα επιτρέπονται μόνο σε εμβολιασμένους
Για τις μετακινήσεις, ο καθηγητής είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν οι χερσαίες, ενώ οι διακρατικές μετακινήσεις, σύντομα, θα επιτρέπονται μόνο σε εμβολιασμένους.

«Είναι σημαντικό η συμμετοχή στα self test να παραμείνει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί» τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει διάκριση για το σε ποιους χώρους η χρησιμότητα των self test  είναι μέγιστη και ελάχιστη, εξηγώντας ότι γι’ αυτό ελήφθη και η απόφαση σχετικά με τις μετακινήσεις με self test.

Όσον αφορά την επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί αυτό το θέμα προς συζήτηση αυτή τη στιγμή.

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους. «Αυτό θα ακολουθήσουμε και με αυτό θα πορευτούμε».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos