Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο ethnos.gr: «Δεν ανήκω στο αντιεμβολιαστικό κίνημα»

12 Ιουλίου 2021 18:40

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας φαρμάκων, συνηθίζει να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Instagram, τον οποίο ακολουθούν χιλιάδες πολίτες.

Πολλές φορές, μάλιστα, οι απόψεις αυτές αναπαράγονται από αρκετά ΜΜΕ, ανάλογα του αντικειμένου τους. Ποιος θα ξεχάσει, άλλωστε, τις τοποθετήσεις του για την Euroleague και τον Ζόρντι Μπερτομέου; Τοποθετήσεις που με το πλήρωμα του χρόνου δικαιώθηκαν βάση των τελευταίων εξελίξεων στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ. Ή την ξεκάθαρη τοποθέτησή του εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών;

 Εντούτοις, το τελευταίο διάστημα κάποιες, λίγες, αναρτήσεις του για τον κορονοϊό, έχουν οδηγήσει μια μικρή μερίδα των ΜΜΕ και των social media να τον χαρακτηρίζουν ως αντιεμβολιαστή. Πράγμα αδόκιμο, αν αναλογιστεί κανείς πως ο ίδιος ηγείται της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της χώρας.

Ως εκ τούτου, το ethnos.gr αναζήτησε και συνομίλησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ώστε να τοποθετηθεί γύρω από αυτό το ευαίσθητο θέμα. Τον πετύχαμε ανάμεσα σε επαγγελματικές συναντήσεις όμως διέθεσε λίγο χρόνο για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

 Κύριε Γιαννακόπουλε οι τοποθετήσεις σας γύρω από το θέμα του εμβολιασμού έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Πώς γίνεται ο μεγαλύτερος φαρμακοβιομήχανος της χώρας να ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα;

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Δεν ανήκω σε κανένα αντιεμβολιαστικό κίνημα . Αυτό είναι στρεβλό και λάθος. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια έχουν βοηθήσει στο να «εξαφανιστούν» σοβαρές ασθένειες του παρελθόντος, όπως η πολιομυελίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, ο τέτανος, η διφθερίτιδα και πολλές άλλες.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι για να μην κάνει ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας το εμβόλιο, κάτι ξέρει.
Επιχειρηματίας είμαι και όχι γιατρός, πόσο μάλλον λοιμωξιολόγος ή ανοσολόγος. Έχουν βγει και έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλοι οι ειδικοί από την επιστημονική κοινότητα. Άλλοι υπέρ και άλλοι κατά. Έτσι ο καθένας έχει την δυνατότητα να ακούει και να αποφασίζει για τον εαυτό του κατά συνείδηση. Και εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι, το ότι δεν εμβολιάζομαι με το εμβόλιο κατά του covid δεν έχει να κάνει με αμιγώς ιατρικούς όρους όπως τους ξέρουμε, δηλαδή με τις πιθανές άμεσες παρενέργειες στην υγεία μας.

Γιατί, λοιπόν, πιστεύετε ότι παρερμηνεύονται τα λεγόμενα σας;
Γιατί πάντα κάποιοι ψάχνουν πίσω από τις λέξεις, χωρίς να ακούν τις ίδιες τις λέξεις. Ακούν αυτό που θέλουν να πιστέψουν και όχι αυτό που λέω.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos