#40ΕλλάδαΕΕ – "Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Παρασκευάς Αυγερινός

15 Ιουλίου 2021 18:10

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συγκεντρώνει προσωπικές μαρτυρίες πρώην

ευρωβουλευτών, με σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής της πορείας, πώς αντιμετωπιζόταν από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης και ποιες οι βασικές δυσκολίες που συνάντησε.

 Στο έβδομο επεισόδιο της σειράς «Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ο Παρασκευάς Αυγερινός, πρώην βουλευτής, υπουργός και ευρωβουλευτής (1984 - 1999), μας μιλάει για τα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για το πώς βίωσε ο ίδιος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα χρόνια της θητείας του.

 Πρώην ευρωβουλευτές, με θητεία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, διηγούνται την εμπειρία τους από τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, τις ανθρώπινες στιγμές που έζησαν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τα οφέλη για τη χώρα και την υπόλοιπη ΕΕ, ενώ τολμούν και μία πρόβλεψη για τις προκλήσεις που θα συναντήσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, τα επόμενα 40 χρόνια!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos