«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους - Γραβάνης: Τέσσερις στους δέκα θα μολυνθούν - Το 5% δεν θα τα καταφέρει

25 Ιουλίου 2021 12:35

Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 539% από τις αρχές του μήνα - Σε υψηλά επίπεδα μεν, αλλά με σημάδια σταθεροποίησης ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα -

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, περίπου 95%, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι μη εμβολιασμένοι
Σε μια περίοδο που η ινδική μετάλλαξη επελαύνει σαρωτικά, εκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μολυνθεί περίπου 4 στους 10 ανεμβολίαστους, δηλαδή ποσοστό 35-40% και από αυτούς το 10%-15% θα πάει στο νοσοκομείο και ένα 5% δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, περίπου 95%, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι μη εμβολιασμένοι. Αυτήν την εικόνα έδωσε νωρίτερα μιλώντας στο Mega και η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Σε υψηλά επίπεδα μεν, αλλά με σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 539% από τις αρχές του μήνα. Την 1η Ιουλίου είχαν γίνει 33 εισαγωγές, στις 8 Ιουλίου 49, στις 15 Ιουλίου 101, στις 21 Ιουλίου 173 και χθες 178.

«Αυτή τη στιγμή το 95% των νοσηλειών και το 100% των διασωληνωμένων είναι άτομα ανεμβολίαστα», ανέφερε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πενυμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται άτομα από 21 έως 90 ετών. «Οι μεταλλάξεις δεν έχουν ηλικίες. Στους νέους είναι πιο ήπια τα συμπτώματα αλλά μεταδίδουν», ανέφερε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, όσον αφορά στους υγειονομικούς, το 94,7% των γιατρών και το 80% των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Οριακή αύξηση έναντι της περασμένης εβδομάδας καταγράφουν και οι διασωληνώσεις. Με βάση τα σημερινά στοιχεία, 133 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έναντι 124 το περασμένο Σάββατο, ενώ το περασμένο διάστημα υπήρχε μία αποκλιμάκωση.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες κατά 25%-26% την ημέρα με παράλληλη άνοδο και των διασωληνώσεων. Από την πλευρά του, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι καθημερινά οι νέες εισαγωγές διαμορφώνονται στις 150-1600, χωρίς να αποκλείεται να φτάσουν στις 300 στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos