Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα – Στις φλόγες η Ιπποκράτειος Πολιτεία – Συναγερμός σε Αφίδνες, Κρυονέρι

06 Αυγούστου 2021 11:31

Άνιση μάχη με τη φωτιά δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση. Η φωτιά έχει φουντώσει και κατακαίει τα πάντα μέσα στον οικισμό, ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους ενώ η περιοχή έχει πνιγεί στους μαύρους και λευκούς πυκνούς καπνούς, ενώ ακούγονται εκρήξεις.

Πυροσβεστική και αστυνομία απομακρύνουν τους πάντες προς Βαρνάβα, καθώς υπάρχουν βυτιοφόρα στην περιοχή και η κατάσταση είναι πού επικίνδυνη. Παράλληλα οι άνεμοι έχουν ενίσχυθεί και δυσχεραίνεται το έργο της κατάσβεσης.

Πέρα από το μεγάλο μέτωπο εκεί, άλλο ένα μαίνεται στο Κατσιμίδι στις Αφίδνες, ενώ το μέτωπο της Δροσοπηγής αναζωπυρώθηκε ξανά.

Έκκληση για βοήθεια σε ανθρώπινο δυναμικό, για συνδρομη απο υδροφόρο και πυροσβεστικό απηύθυνε ο κοινοτάρχης Αφιδνών κ. Θεοδωρακόπουλος. Ο ίδιος είπε ότι ένα μόνο ελικόπτερο επιχειρεί στην περιοχή. Το μέτωπο μήκους 6-7 χλμ εκτείνεται με διάσπαρτες εστίες.  Χρειάζονται ρίψεις νερού στη χαράδρα πίσω απο την κοινότητα αλλιώς θα καούν άλλα 15 σπίτια.

Ένα μέτωπο φωτιάς καίει 400μ.- 500μ. πριν τα διόδια Αφιδνών και κατευθύνεται προς την λίμνη Μαραθώνα. Στην περιοχή αυτή έχουν καεί σωλήνες θερμοκηπίων και υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια στην αναπνοή. Οι άνεμοι δυναμώνουν πολύ και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλη υπάρχει μια πληροφορία ότι στο ύψος της Μαλακάσας η φωτιά πάει να περάσει την Εθνική Οδό.

Αναζωπύρωση και στο Κρυονέρι – Απειλούνται σπίτια

Κυκλωμένο από τις φλόγες και το Κρυονέρι. Έχει σημάνει συνεγερμός καθώς το μέτωπο εχει πάρει μεγάλη έκταση και βρίσκεται σε απόσταση 500 μ. από το γήπεδο και τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Νωρίτερα, επισκέφτηκε το ΚΑΤ ο Υπουργός Υγείας όπου διακομίστηκαν και χρειάστηκε να διασωληνωθούν δύο εθελοντές πυροσβέστες.

Οπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, σε νοσοκομεία της Αθήνας διακομίστηκαν συνολικά εννέα περιστατικά, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας 11 άτομα, που αν χρειαστεί θα μεταφερθούν στη Λαμία, ενώ εκκενώθηκε Γηροκομείο στον Αγιο Στρέφανο και μεταφέρθηκαν στην Παμακάριστο και το ΕΛΠΙΣ.

Επίσης μεταφέρθηκαν οι ευπαθείς ομάδες από τη δομή μεταναστών στη Μαλακάσα.

ertnews.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos