Χαρδαλιάς: Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα - Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες

07 Αυγούστου 2021 15:12

Οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας 

Τόνισε ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα - Ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί 39 οικισμοί στην Εύβοια
Για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα ενημερώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

 Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και γνωστοποίησε ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλοίο έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκανε εργασίες με τροχό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Εύβοια, ο υφυπουργός σημείωσε ότι έχουν εκκενωθεί 39 οικισμοί.

Μίλησε και για τη Ρόδο, όπου εστάλη μήνυμα 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίγειες δυνάμεις σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τη μάχη στο έδαφος, έχοντας την υποστήριξη από εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη), τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos