300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κορονοϊός: «Βόμβα» από τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου – «Αν δεν εμβολιαστούμε ετοιμαστείτε για Μπέργκαμο»

17 Αυγούστου 2021 15:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: «Βόμβα» από τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου – «Αν δεν εμβολιαστούμε ετοιμαστείτε για Μπέργκαμο»

test2

test2

Σοκάρει ο διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης για τον κίνδυνο που καιροφυλακτεί αν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός της χώρας κατά του κορονοϊού.

«Ο εφιάλτης του Μπέργκαμο ίσως να είναι λίγος μπροστά σ’ αυτό που θα συμβεί», προειδοποιεί ο κ. Ανέστης Κιούλπαλης.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, Ανέστης Κιούλπαλης, σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως ήδη οι κλινικές και τα κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν πληρότητα σχεδόν 100%, επισημαίνοντας την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΜΕΘ:
«Το φετινό καλοκαίρι ειναι εφιαλτικό για ολους μας. Επιτρέψτε μου ομως να ασχοληθώ με ένα από όλα τα θλιβερά που μας συμβαίνουν, ειδικά στην Κρήτη. Μιλώ για την έξαρση της επιδημίας, που στην αρχή ακόμα του τέταρτου κύματος, ήδη βρίσκει το ΕΣΥ να έχει φτάσει στα όρια του. Εδώ και μέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλο το νησί έχουν πληρότητα σχεδόν 100%. Οι δε κλινικές covid στενάζουν από τις καθημερινές εισαγωγές συνανθρώπων μας με σοβαρή νόσο και σε νεότερες ηλικίες.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που δεν ευνοούν τον ιο και τις ανθρώπινες δραστηριότητες και επαφές να πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους οι μολύνσεις αυξάνονται συνεχώς. Τρέμω στην ιδέα τι θα συμβεί σε λίγο που θα ψυχρανθεί ο καιρός και οι άνθρωποι θα συγκεντρώνονται σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Πέρυσι με το καθολικό lock down, που κατέστρεψε βέβαια την ήδη αδύναμη οικονομία μας, γλιτώσαμε τα χειρότερα. Φέτος ομως με τον ιο να έχει μεταλλαχθεί σε πολύ πιο μεταδοτικό και με όλες τις δραστηριότητες ελεύθερες ο εφιάλτης του Μπεργκαμο ίσως να ειναι λίγος μπροστά σ’αυτο που θα συμβεί. Τα νοσοκομεία μας εξακολουθούν να ειναι υποστελεχωμένα παρά την αύξηση σε κλίνες ΜΕΘ και covid. Για παράδειγμα η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας αν και έχει σχεδόν διπλασιάσει τις διαθέσιμες κλίνες, από 9 σε 15, λειτουργεί με λιγότερους γιατρούς από πριν. Οι ασθενείς covid ομως απαιτούν περισσότερο έργο σε μια μονάδα εντατικής από τους μη covid. Φοβάμαι ότι σε βάθος χρόνου δεν θα τα καταφέρουμε.

Εχουμε ομως ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα μας φέτος που δεν είχαμε πέρυσι, τα εμβόλια. Δεν ειναι πανάκεια, έχουν κι αυτά παρενέργειες, όπως όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλα ειναι ένα ισχυρό όπλο.
Στεναχωριέμαι ειλικρινα που ένα τόσο αποτελεσματικό όπλο μένει αναξιοποίητο από τόσους πολλούς ανθρώπους. Σας ικετεύω μην ακούτε τις αντιεπιστημονικές απόψεις ότι αφού όλοι νοσουν και μεταδίδουν τον ιο, και μάλιστα πεθαίνουν πια και εμβολιασμένοι, άρα τα εμβόλια δεν δουλεύουν. Ναι έχουν νοσήσει βαριά και εμβολιασμένοι, ναι έχουν πεθάνει και εμβολιασμένοι. Είχαμε και μεις ένα θάνατο πλήρως εμβολιασμενου υπερήλικα ασθενή και στην δίκη μας ΜΕΘ, πριν δυο μήνες. Δεν συνεβη μόνο στην Θεσσαλονίκη. Ειναι ομως εξαιρέσεις, και οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν τον ανατρέπουν.
Απευθύνομαι στους λογικούς ανθρώπους, σ’αυτους που φοβούνται και αμφιταλαντεύονται, λόγω της υπερπληροφόρησης που δεν μπορούν να ελέγξουν και όχι σε οπαδούς θεωριών συνωμοσίας. Τα εμβόλια σε συντριπτικό ποσοστό προστατεύουν από την βαριά νόσο και τον θάνατο.
Το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί με πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό, εστω και τώρα. Οι φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να παράξουν αποτελεσματικά αντιικά φάρμακα γρήγορα. Μέχρι τότε ομως εμβολιαζομαστε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας».

eleftherostypos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέ...
Πυρκαγιά Κερατέα: H ρίψη νερού... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακές εικόνες: Υπερπολυτελές γιοτ Αμερικανού μεγιστάνα «στριμώχτηκε» σε κανάλι χωριού της Ολλανδίας

Εντυπωσιακές εικόνες: Υπερπολυτελές...

01 Ιουνίου 2025
Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν - Ίντερ 5-0: Την διέλυσε και το σήκωσε στο Μόναχο

Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν -...

01 Ιουνίου 2025
Κατερίνα Μονογυιού: Τα σχολεία των Κυκλάδων αλλάζουν πρόσωπο με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Κατερίνα Μονογυιού: Τα σχολεία των...

01 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ