Θεοδωρίδου: Τρίτη δόση με mRNA εμβόλια για ευπαθείς ομάδες

23 Αυγούστου 2021 18:19

Αναμνηστική δόση θα κάνουν κατά προτεραιότητα μεταμοσχευμένοι, ανοσοκατασταλμένοι, καρκινοπαθείς υπό αγωγή, πρωτοπαθείς ανεπάρκειες- Στην ενημέρωση μετέχουν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου

Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και στις εξελίξεις που αφορούν στα εμβόλια αναφέρθηκαν στην καθιερωμένη ενημέρωσης της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παρέχει προστασία που φθάνει το 95%. Ηαύξηση της εμβολιαστικής κάλυψη αποτελεί την καλύτερη προστασία και για τη μετάλλαξη Δέλτα. Η χορήγηση τρίτης δόσης στοχεύει στη θωράκιση των ατόμων που λόγω νόσου και θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανή κάλυψη. Ο άλλος στόχος είναι η υπενθύμιση στο ανοποιητικό ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισες ότι η μετάλλαξη Δέλτα ανέτρεπε πολλές προβλέψεις και προσδοκίες. Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός στη σοβαρή νόσηση σε ποσοστό άνω του 90%.

Με τη παραλλαγή Δέλτα οι εμβολισμένοι είναι λογικότερο προστατευμένοι από την ήπια και μέτρια νόσο. Εντούτοις τα εμβολιασμένα άτοπμα έχουν 65% λιγότερες πιθανότητες να μεταδιδόσουν από τους ανεμβολίαστους.

Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος μείωσης της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos