Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Μπορεί να φτάσουμε και τα 10.000 κρούσματα τη μέρα από Σεπτέμβριο

26 Αυγούστου 2021 13:45

Αν δεν ενταθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 10.000 τη μέρα από τον Σεμπτέμβριο, εκτιμά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου θα συμβάλλει στην περαιτέρω διάδοση της πανδημίας στην Αττική, που μπορεί να κορυφωθεί στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, και θα επιφέρει πίεση στο σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου». Όπως τόνισε ο καθηγητής, εάν ενταθούν οι εμβολιασμοί θα μπορέσει να αποφευχθεί το σενάριο των 10.000 κρουσμάτων ημερησίως. «Εάν εμβολιαστούμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μη δούμε τέτοια νούμερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν δεν εμβολιαστούμε, όμως, είναι πολύ πιθανό να το δούμε αυτό το κύμα. Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, έστω και με την πρώτη δόση, ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία που θα επιτρέψει να μην έχουμε τόσες πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία. «Μερικοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης» σημείωσε.

 Τι δείχνουν οι μετρήσεις στα λύματα
Αναφορικά με τις μετρήσεις στα λύματα, ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι το τελευταίο δεκαήμερο δείχνουν σταθεροποίηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στην Αττική, κάτι που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του λεκανοπεδίου έχει φύγει για διακοπές. Ωστόσο, το ιικό φορτίο δεν μειώνεται, αλλά παραμένει σταθερό σε σχετικά υψηλά επίπεδα. «Αν δείτε λίγο προσεκτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Αττική ανακοινώνεται περίπου το 20% των κρουσμάτων πανελλαδικά, είτε τα τεστ είναι 80.000 είτε 120.000. Αυτό σημαίνει ότι με τη λήξη των καλοκαιρινών διακοπών θα δούμε μια επιβάρυνση της Αττικής» υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας σε πολλές περιοχές της χώρας, ο καθηγητής τα απέδωσε στη χαλάρωση των μέτρων και τις μετακινήσεις, λέγοντας πως η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη.

newsbeast.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos