300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Φοιτητικά σπίτια στην Αθήνα: Πού έχει ευκαιρίες - Πίνακας με τιμές

05 Σεπτεμβρίου 2021 13:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΚΙΝΗΤΑ
Φοιτητικά σπίτια στην Αθήνα: Πού έχει ευκαιρίες - Πίνακας με τιμές

test2

test2

Πού θα βρείτε ακίνητα κοντά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Οι ακριβές και οι συμφέρουσες περιοχές

Τη φετινή χρονιά λόγω των αυξητικών τάσεων που καταγράφονται στα φοιτητικά ενοίκια, αρκετοί φοιτητές υιοθετώντας τη συγκατοίκηση, θα αναζητήσουν οικονομικές κατοικίες σε περιοχές όμορες των σχολών τους και παράλληλα κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως σε στάση του μετρό.

Είναι εντελώς λογικό όταν ένα νέο παιδί από την επαρχία έρχεται στην Αθήνα, να θεωρεί ότι όλες τις αποστάσεις θα πρέπει να τις καλύπτει εντός 10-15 λεπτών. Οταν, όμως, εγκλιματιστεί στους ρυθμούς της πρωτεύουσας, θα κατανοήσει ότι ακόμη και μεταφορικό μέσω να διαθέτει, οι ρυθμοί, οι αποστάσεις και ο χρόνος μετακίνησης είναι εντελώς διαφορετικοί.

Ενώ, ακόμη και στην καθημερινότητά του, όταν θελήσει να συναντηθεί με συμφοιτητές του ή συντοπίτες του που διαμένουν σε άλλες περιοχές της Αττικής, θα πρέπει να δαπανήσει ακόμη και 30-35 λεπτά για τη μετακίνησή του.

Είναι σημαντικό ο νέος φοιτητής να ελέγχει τη διασύνδεση των μέσω μαζικής μεταφοράς προς τη σχολή του στην εκάστοτε περιοχή που επιλέγει να αναζητήσει φοιτητική στέγη. Μην ξεχνάμε ότι στην Αθήνα λειτουργούν τρόλεϊ, τραμ, λεωφορεία, ηλεκτρικός και μετρό, όπου εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια μπορεί κανείς να μετακινηθεί.

Πολλοί φοιτητές που έχουν περάσει στο πρώην ΑΤΕΙ Αιγάλεω, πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, επιλέγουν και το Περιστέρι, περιοχή όμορη με το Αιγάλεω, που διαθέτει στάση μετρό για άμεση μετακίνηση στο κέντρο των Αθηνών αλλά και σ' όλες τις περιοχές του Ν.Αττικής που διαθέτουν σταθμό . Ενώ, μέσω λεωφορείου, εύκολα και εντός 10-15 λεπτών μέσω της Λ. Θηβών ή/και Λ. Αθηνών (Λ. Καβάλας), μπορούν να βρεθούν στην πύλη της σχολής στο Αιγάλεω. 

Το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, το Μοσχάτο και τη Νίκαια επιλέγουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά όπου μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες με 2 υπνοδωμάτια, με στόχο τη συγκατοίκηση. Μην ξεχνάμε ότι η Νίκαια και ο Κορυδαλλός διαθέτουν σταθμό του μετρό από 7 Ιουλίου 2020. Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που επιλέγουν τις παραπάνω περιοχές και φοιτούν στο Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής -πρώην ΑΤΕΙ Αιγάλεω, διότι μέσω της Λ. Θηβών, με ένα λεωφορείο, μπορούν να επιστρέψουν στη φοιτητική τους κατοικία εύκολα και γρήγορα.

Οι φοιτητές της Γυμναστικής Ακαδημίας και της Παντείου μπορούν εύκολα να διαμείνουν στον Υμηττό, στη Δάφνη, στο Βύρωνα και στην Ηλιούπολη. Μην ξεχνάμε ότι η Ηλιούπολη και η Δάφνη διαθέτουν στάση μετρό, όπου εύκολα μπορεί κανείς να μετακινηθείς σ’ όλη την Αθήνα, ενώ πρόκειται για περιοχές που επιλέγουν κυρίως οικογένειες.  Ενώ από τον Υμηττό και το Βύρωνα εύκολα με το λεωφορείο μπορεί ο φοιτητής να μετακινηθεί μέσω της Λ. Βουλιαγμένης – Ηλιουπόλεως σε στάση του μετρό.

Σημαντικές αυξήσεις τη φετινή χρονιά καταγράφονται και στις άλλοτε οικονομικότερες περιοχές, όπως η Νίκαια και ο Κορυδαλλός, που από τον Ιούλιο του 2020 απέκτησαν σταθμό του μετρό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα ακίνητα πλέον που διατίθενται προς μίσθωση, είναι ακίνητα που στην πλειονότητά τους είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένα.

Όσοι φοιτητές επιλέξουν να διαμείνουν πλησίον του κέντρου της Αθήνας, μπορούν να επιλέξουν περιοχές που διαθέτουν διαμερίσματα με 2 υπνοδωμάτια άνω των 60 τ.μ., με το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα να διαμορφώνεται στα 500 ευρώ κατά μέσο όρο, όταν στις δημοφιλείς περιοχές του κέντρου το μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα των 450-500 ευρώ αφορά μικρά δυαράκια. 

Δείτε εναλλακτικές περιοχές αναζήτησης φοιτητικής κατοικίας και πίνακες με τιμές στο imerisia.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα
  • Έρχεται ο «μεγάλος αδερφός» για τα ακίνητα - Ηλεκτρονικά όλες οι μεταβιβάσεις (βίντεο)
  • Ακίνητα: «Παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
  • Πώς πρέπει να δηλώνονται τα ενοίκια στην Εφορία για να επιστραφεί ένα ολόκληρο τον Νοέμβριο
  • Ανοίγουν 8.000 ακίνητα για κοινωνικές κατοικίες - Σχέδιο για εκκαθάριση εξπρές στις σχολάζουσες κληρονομιές
  • Κυκλάδες: Με αυξήσεις στις αξίες των ακινήτων έκλεισε το 2024 – Πού κυμαίνονται οι τιμές πώλησης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« «Κλείδωσε» ο νέος υπουργός Πολ...
«Τσουνάμι» αυξήσεων σε πάνω απ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι έτοιμη για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι έτοιμη γ...

10 Μαϊος 2025
Βίαιες συγκρούσεις και απώλειες ζωών ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν: Πυραυλικές επιθέσεις και θύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού - «Απαντήσαμε στο αίμα των αθώων»

Βίαιες συγκρούσεις και απώλειες ζωώ...

10 Μαϊος 2025
Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται master plan 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρα...

10 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ