Αthens Capital: Λαμπερά εγκαίνια για το νέο 5άστερο στολίδι του Συντάγματος

16 Σεπτεμβρίου 2021 17:17

Το νέο ξενοδοχείο, στη γωνία της οδού Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου, φέρει την υπογραφή της οικογένειας Λασκαρίδη - Αποτελεί μέλος της οικογένειας των ΜGallery του ομίλου Accor

Επίσημα, λαμπερά εγκαίνια χθες για το νέο ξενοδοχείο του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα, το Athens Capital Hotel - MGallery Collection, το τρίτο ξενοδοχείο με την υπογραφή της οικογένειας Λασκαρίδη στην «καρδιά» της Αθήνας, αποτελώντας μάλιστα και τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση που ολοκληρώθηκε εν μέσω πανδημίας στην πρωτεύουσα.

«Πιστεύουμε στην Αθήνα σαν προορισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χλόη Λασκαρίδη, προσθέτοντας ότι «το νέο ξενοδοχείο έχει ήδη γίνει τοπόσημο για την πόλη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα πρώτα σχόλια των επισκεπτών του».

Το νέο ξενοδοχείο, στη γωνία της οδού Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου, φέρει την υπογραφή της αλυσίδας ΜGallery του ξενοδοχειακού κολοσσού της Accor, με πάνω από 5.000 ξενοδοχεία. Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ξενοδοχειακός όμιλος, μέσα από τη συνεργασία του με τον όμιλο ΛΑΜΨΑ ενισχύει, με αυτό τον τρόπο τη θέση του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας και δη στον τουρισμό πολυτελείας μέσα από ένα brand που κάνει τώρα πρεμιέρα στην Ελλάδα. «Ως όμιλος ανοίγουμε σχεδόν ένα ξενοδοχείο την ημέρα, αλλά δεν είναι σαν αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Sebastien Bazin πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Accor o οποίος ήρθε στη χώρα μας με αφορμή ακριβώς τα εγκαίνια της νέας μονάδας. Παρούσα ήταν και η διευθύνουσα σύμβουλος για τη Νότια Ευρώπη κ. Maud Bailly, δηλώνοντας μάλιστα λάτρης της χώρας μας, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει την δεκαετή οικονομική κρίση, με τον κλάδο του τουρισμού ειδικά να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικός.

ACH-Facade


Στα λαμπερά εγκαίνια χθες, με οικοδεσπότες την οικογένεια Λασκαρίδη, παρευρέθηκαν ηχηρά ονόματα από τον πολιτικό στίβο και το εγχώριο επιχειρείν. Το παρών έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο νέος υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας μαζί με τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού, ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, o δήμαρχος της Αθήνας κ. Κώστας Μπακογιάννης, οι θεσμικοί φορείς του τουρισμού όπως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece κ. Ιωάννα Δρέττα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΜΨΑ κ. Τάσος Χωμενίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, ο Σπύρος Διβάνης του ομίλου Διβάνη, Αντρέας Μάνεσης του τουριστικού οργανισμού Manessis Travel, η κ. Τζένη Μήτση των Mitsis Hotels, o κ. Καλλίνικος Καλλίνικος του ομίλου Goldair, ο κ. Γιώργος Βερνίκος πρόεδρος της Vernicos Yacths κ.ά.

Το ξενοδοχείο

Στεγασμένο σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που χρονολογείται από το 1959, στην πιο ιστορική πλατεία της Αθήνας, το Athens Capital Hotel-MGallery Collection αποτέλεσε επένδυση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο αποτελεί μέλος της οικογένειας των ΜGallery του ομίλου Accor και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «ακολουθώντας ακριβώς τη φιλοσοφία των MGallery, το ξενοδοχείο εξασφαλίζει μια μοναδική εμπειρία high end φιλοξενίας, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από τους τομείς της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, της γαστρονομίας και της τέχνης».

Το Athens Capital- MGallery διαθέτει 177 δωμάτια και σουίτες, με διαχρονική αισθητική, εκλεπτυσμένη διακόσμηση και υψηλού επιπέδου προσωποποιημένες υπηρεσίες, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες και την άνεση κάθε επισκέπτη, είτε αυτός ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή. Ανάμεσα στις σουίτες, ξεχωρίζει η Προεδρική Σουίτα με την εντυπωσιακά μεγάλη βεράντα της και την πανοραμική θέα στην Αθήνα και στον Λόφο του Λυκαβηττού.

ACH-Mappemonde_01


Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στον κοσμικό χαρακτήρα του ξενοδοχείου, στη γαστρονομία και στην αναψυχή, για όλες τις ώρες της μέρας. Το Galerie Café, στο ισόγειο, αφουγκράζεται την καθημερινότητα της πόλης. Στο εστιατόριο MFlavours, ο καταξιωμένος chef Δημήτρης Μπούτσαλης, δημιουργεί εξαιρετικές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

Στο Mappemonde Bar & Lounge, στον δέκατο όροφο, όπου βρίσκεται και η infinity pool, όλη η Αθήνα απλώνεται στα μάτια του επισκέπτη, από τον Υμηττό μέχρι την Πάρνηθα και από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι την Αίγινα!

ACH-Mappemonde_02


Το νέο ξενοδοχείο φέρνει και μία εικαστική «πνοή» στο Σύνταγμα φιλοξενώντας έργα Ελλήνων δημιουργών που έχουν αγοραστεί ειδικά για το ξενοδοχείο ή ακόμη έχουν παραχωρηθεί από την προσωπική συλλογή της οικογένειας Λασκαρίδη.

ACH-Galerie-Cafe


Η Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της οικογένειας Λασκαρίδη αλλά και της MGallery Hotel Collection – εξού και το «Gallery» - και το Athens Capital Hotel-MGallery πρωτοστατεί σε αυτό το πεδίο. Στην κεντρική «σκηνή», στο Αίθριο του ξενοδοχείου, δεσπόζει το Mappemonde, ένα εμβληματικό έργο ζωής του μεγάλου Ελληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης βρίσκεται στον δέκατο όροφο και τα 3.000 κομμάτια που το αποτελούν, διατρέχουν όλους τους ορόφους μέχρι το ισόγειο, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που συναρπάζει.

Άλλα σημαντικά έργα αναγνωρισμένων και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ιωάννης Σταύρου, Ιωάννης Παπανελόπουλος, Σπύρος Βασιλείου, Ευάγγελος Νανόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, κοσμούν όλους τους κοινόχρηστους χώρους.και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, κοσμούν όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

ACH-Presidential-Suite
ACH-Lobby
ACH-MFlavours

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos