Σχολεία: Σε αναστολή άλλα τρία τμήματα λόγω κορωνοϊού -Στην Ξάνθη

28 Σεπτεμβρίου 2021 13:58

Ακόμα τρία τμήματα σχολείου έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Πρόκειται για τρία τμήματα του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, και συγκεκριμένα το τμήμα Ένταξης (ΣΤ Τάξη), το τμήμα ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη) και το τμήμα Αγγλικών του ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη). Τα τμήματα θα παραμείνουν κλειστά για 10 ημέρα, από σήμερα 27/09 μέχρι και τις 06/10.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πρώτα τμήματα σχολείου που μπήκαν σε αναστολή λόγω κορωνοϊού ήταν στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών.

Λίγες ημέρες μετά, σε αναστολή τέθηκε και τμήμα του δημοτικού σχολείου στο χωριό Μούλκι Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν χρειαστεί, και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι 50%+1 μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει, το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos