Το Ίδρυμα Vodafone για 12η χρονιά αναζητά τους 10 νέους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία

01 Οκτωβρίου 2021 18:03

{Υπότιτλος} Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του προγράμματος World of Difference, που εμπνέει τους νέους να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να αλλάξουν τον κόσμο

Το Ίδρυμα Vodafone για 12η χρονιά αναζητά τους 10 νέους που θα αλλάξουν την κοινωνία μας προς το καλύτερο. Θέτοντας στο επίκεντρο σύγχρονα ζητήματα όπως η αειφορία, η βιωσιμότητα, ο εθελοντισμός, η κατάρριψη των στερεοτύπων και η συμπερίληψη, το πρόγραμμα World of Difference δίνει την ευκαιρία σε νέους, που έχουν πάθος για την τεχνολογία και οραματίζονται έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο για όλους, να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους.

Με αυτό τον τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά αναφορικά με καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας και της συλλογικής δράσης. Το Ίδρυμα Vodafone αναλαμβάνει την κάλυψη της μισθοδοσίας και των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συμμετέχοντες.

Ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία και την απασχόληση των νέων

Από το 2010 που ξεκίνησε να υλοποιείται, το World of Difference έχει ήδη προσφέρει απασχόληση σε 99 νέους, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση του έργου δεκάδων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών σε όλη τη χώρα, ενώ έχει έμμεσα ωφελήσει περίπου μισό εκατομμύριο συνανθρώπους μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως προέκυψε από έρευνα κοινωνικού αντικτύπου που διεξήχθη με την ευκαιρία των 10 χρόνων υλοποίησης του World of Difference στην Ελλάδα, για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στο πρόγραμμα, επιστρέφεται στην κοινωνία αξία ύψους τουλάχιστον 3,1 ευρώ.

voda wprld 01

Προφίλ συμμετεχόντων και όροι συμμετοχής

Η υποβολή αιτήσεων για τον φετινό κύκλο του προγράμματος ξεκίνησε στις 29/9 και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας 18 έως 35 ετών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν επιλέξει τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που επιθυμούν να εργαστούν και να έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων για το έργο που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν κατά την εξάμηνη απασχόλησή τους. Στη συνέχεια μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Vodafone.

Παράλληλα, τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι 10 νικητές, αλλά και οι αντίστοιχες ΜΚΟ στις οποίες θα εργαστούν, θα έχουν στη διάθεσή τους την πολύτιμη βοήθεια του HIGGS - Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, για να λάβουν γνώσεις και εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Τα έργα που θα προταθούν θα πρέπει να αξιοποιούν την τεχνολογία προκειμένου να βελτιώνουν τη δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού για τον οποίο θα αναπτυχθούν. Για παράδειγμα, στον προηγούμενο κύκλο που διεξήχθη εν μέσω πανδημίας, η Μαρία Κοτσώνη, στο πλαίσιο της εξάμηνης εργασίας της για τον οργανισμό InterMediaKT, ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης οικογενειακών φροντιστών από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Ο Δημήτρης Μπουφίδης, ένας άλλος ωφελούμενος του προγράμματος, δημιούργησε ένα mobile application με παραδείγματα, tips, ιδέες και καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για λογαριασμό του οποίου αναπτύχθηκε η εφαρμογή, θα μεταδώσει σε ολόκληρη τη χώρα το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 25.000 μελών του, σε 350 γειτονιές.

voda wprld 03

Σημαντικές ημερομηνίες

  • Υποβολή αιτήσεων: 29/9/2021 – 20/10/2021
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προετοιμασία της αίτησης: Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, θα διοργανωθεί online workshop για τη συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής. Η ομάδα του HIGGS θα κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους ως προς τη συμπλήρωση των αιτήσεων και θα απαντήσει σε κάθε απορία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.vodafone.gr/world-of-difference καθώς και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Ιδρύματος Vodafone:

Facebook - https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/

Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q

Instagram - https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos