Από σήμερα τα δωρεάν 50GB σε εμβολιασμένους εφήβους - Επίδομα €1.000 σε σπουδαστές ΙΕΚ

11 Οκτωβρίου 2021 12:33

Ενεργοποιούνται τα πρώτα μέτρα στήριξης για τους νέους - Το freedom pass με 50GB mobile internet αφορά σε νέους 15-17 ετών που έκαναν τουλάχιστον την 1η δόση βολίου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν μια σειρά μέτρων που είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός πριν από έναν μήνα.

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, επεκτείνεται το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ και στους καταρτιζόμενους των Δημόσιων IEK.

Την ίδια στιγμή, με κοινή υπουργική απόφαση, ενεργοποιείται και το μέτρο της χορήγησης κάρτας freedom pass με 50 GB mobile internet, για νέους 15-17 που έκαναν τουλάχιστον την 1η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με βάση τις διατάξεις:

1. Το ετήσιο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ επεκτείνεται και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) εφόσον διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ο ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos