Συνελήφθησαν (13) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

12 Οκτωβρίου 2021 14:36

Επίσης, συνελήφθη ένας διακινητής αλλοδαπών

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

 Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (11 Οκτωβρίου 2021) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίου ταυτότητας και διαβατηρίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία και την Πολωνία.

• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, οκτώ αλλοδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πλαστά διαβατήρια προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αυστρία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός ο οποίος παρέλαβε οκτώ μη νόμιμους μετανάστες από το λιμάνι της Μυκόνου και τους καθοδηγούσε με σκοπό να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο που κατείχαν οι συλληφθέντες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos