Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

14 Οκτωβρίου 2021 17:08

Μήνυμα του 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα – - Χιόνια στην Φλώρινα, ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμάτα

Έρχεται επιδείνωση, ακόμα και χαλαζόπτωση στην Αττική - Διακόπηκε το δρομολόγιο Ταύρος – Ομόνοια στον ηλεκτρικό
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η κακοκαιρία Μπάλλος, η οποία δείχνει τα «δόντια» της από αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε πολλές περιοχές της χώρας, ξεκίνησε να «χτυπά» και την Αττική το πρωί της Πέμπτης. Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, διεκόπη η κυκλοφορία στη διασταύρωση των οδών Μαρκόπουλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο και στην οδό Λ. Κατσώνη από τη γέφυρα Βρυουλών μέχρι την οδό Περικλέους. Λόγω συσσώρευσης υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία και στην οδό Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά, στο ρεύμα προς Σπάτα.

 Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έκλεισε η Κηφισίας στο ύψος του Φάρου του Ψυχικού λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση. Η κυκλοφορία εκτρέπεται από τον Τροχαία προς τους παράδρομους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 Διακοπή κυκλοφορίας έχουμε και στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα στο ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λόγω της συσσώρευσης υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού. Παρόμοια εικόνα και στην Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

 Μεγάλα προβλήματα έχουμε και στο ποτάμι στο ρεύμα προς Κηφισιά. Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα από το ύψος των ΚΤΕΛ έως και την Αττική Οδό.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Παγκράτι, Κεραμεικό και Καλλιθέα.

Πλημμύρισε η Πανόρμου από την βροχή

«Θάλασσα» έγινε η άσφαλτος στην Πανόρμου όπου από την βροχή το ρεύμα προς την οδό Αλεξάνδρας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι πεζοί να ταλαιπωρούνται προκειμένου να μην βραχούν.

Πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο – Διακόπηκε το δρομολόγιο Ταύρος – Ομόνοια στον ηλεκτρικό

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ήδη, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα Ταύρος-Ομονοια , ενώ πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στον σταθμό για άντληση των υδάτων.λ

Προβλήματ υπάρχουν και στο τραμ.
Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη - Πικροδάφνη

(Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,

(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη - ΣΕΦ

Κλειστά στην Αττική τα σχολεία που λειτουργούν απόγευμα και βράδυ

 Διακοπή στη διά ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αποφάσισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους λόγω της αναμενόμενης έντασης της κακοκαιρίας και των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν. Η Περιφέρεια παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos