Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου - «Κανένας λόγος ανησυχίας», λένε οι σεισμολόγοι

19 Οκτωβρίου 2021 13:25

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Λέκκας: «Δεν αναμένεται τσουνάμι, ούτε ισχυροί μετασεισμοί» - «Δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα», λέει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό βάθος ήταν στα 66,3 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Πιο έντονα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση στα νησιά Κάσο και Κάρπαθο. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί, δεν ήταν όμως ιδιαίτερα έντονη και δεν προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους του νησιού ούτε και έχουν καταγραφεί ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές. Ανάλογα δεδομένα υπήρξαν και στο νησί της Καρπάθου, ενώ λιγότερο αισθητός έγινε ο σεισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Την ίδια ώρα, ξένα Μέσα μεταδίδουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Η Αλεξάνδρεια στα παράλια της Μεσογείου και το Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο είναι μεταξύ των πόλεων, κάτοικοι των οποίων αναφέρουν πως τα σπίτια τους και κτίρια ταρακουνήθηκαν από το σεισμό.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρχές για θύματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos