Βασίλης Λεβέντης – κορονοϊός: Σκληρή μάχη για τη ζωή του για 24η μέρα

19 Οκτωβρίου 2021 14:00

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος νοσηλεύεται για 24η μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή του απέναντι στον κορονοϊό.

Αν και η γενική κλινική κατάσταση του Βασίλη Λεβέντη παραμένει βαριά, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και ο οργανισμός του προσβλήθηκε χωρίς καμία ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, από την περασμένη Κυριακή 17/10 παρουσίασε ελαφρά βελτίωση, κυρίως σε νευρολογικό επίπεδο. Οι γιατροί κατάφεραν να επικοινωνήσουν για λίγο μαζί του, του ζήτησαν να εκτελέσει εντολές κι αυτός ανταποκρίθηκε.

Ωστόσο, ο δρόμος για την αποθεραπεία είναι ακόμη μακρύς, καθώς ο οργανισμός του υποφέρει από σωρεία παρενεργειών, οι οποίες προκύπτουν από τον κορονοϊό, που προσβάλλει ταυτόχρονα πολλά όργανα και λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

24 μέρες σκληρής μάχης στη ΜΕΘ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, προσβλήθηκε από τον κορονοϊό στις 17 Σεπτεμβρίου. Ήταν ανεμβολίαστος, καθώς, όπως δήλωσε η σύζυγός του, φοβόταν τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

Ο ίδιος ο κορονοϊός, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ήταν η πραγματική απειλή για την υγεία του, καθώς πολύ σύντομα παρουσίασε βαριά συμπτώματα και στις 25 Σεπτεμβρίου κρίθηκε απαραίτητη τη εισαγωγή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και την αμέσως επόμενη μέρα, αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.

Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς πολύ επιβαρυμένη, όμως, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσαν ελαφρά βελτίωση και προσπάθησαν να τον αποσωληνώσουν.

Την επόμενη μέρα, ωστόσο, χρειάστηκε να εισαχθεί εκ νέου σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, εξαιτίας νεότερης επιδείνωσης. Από την ημέρα εκείνη και μέχρι σήμερα, επί 24 ημέρες δηλαδή, εξακολουθεί να παραμένει διασωληνωμένος, δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, με τις ευχές όλων για ταχεία έξοδο από το νοσοκομείο να τον συνοδεύουν.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos