300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Μ. Γκάγκα στο Πρώτο: Το τέταρτο κύμα πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει – Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει νέο lockdown

21 Οκτωβρίου 2021 14:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Μ. Γκάγκα στο Πρώτο: Το τέταρτο κύμα πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει – Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει νέο lockdown

test2

test2

«Το τέταρτο κύμα πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει, βλέπουμε πάνω από 3.000 κρούσματα την ημέρα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή. «Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο γιατί έχουμε χειμώνα μπροστά και υπάρχουν ήδη αυξημένα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερο», δήλωσε.

Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τη λογική της «ανοσίας της αγέλης» με τη χαλάρωση των ελέγχων. «Είμαστε σχεδόν 11 εκατομμύρια Έλληνες. Πόσους ελέγχους μπορούμε να κάνουμε; Πόσοι μπορούν να είναι οι αστυνομικοί που να μας κυνηγούν από πίσω; Φυσικά τηρείται το πρόγραμμα, και η οδηγία είναι ότι οι έλεγχοι πρέπει να συνεχίζονται. Αν πρέπει να αυξηθούν τα πρόστιμα, αυτό πρέπει να το δούμε. Αλλά γίνονται έλεγχοι. Πιθανώς δεν γίνονται κάθε βράδυ σε όλα τα εστιατόρια, σε όλα τα μπαράκια σε κάθε σπίτι που έχει πάνω από 10 προσκεκλημένους. Ωστόσο, μπαίνουμε σχεδόν στον τρίτο χρόνο της πανδημίας και έχουμε μάθε πια. Είναι σαν να μου λέτε ότι από δω και πέρα πρέπει να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε φανάρι να ελέγχει ποιοι περνούν με κόκκινο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ζήτησε να κάνουν οι συμπολίτες μας και το εμβόλιο για τη γρίπη, διευκρινίζοντας ότι «πέρυσι επειδή μαζευτήκαμε στα σπίτια μας, προσέχαμε, δεν βλέπαμε κόσμο και φορούσαμε μάσκες, όλες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού ήταν λιγότερες», εξήγησε.

Αναφορικά με τα lockdown, δήλωσε ότι πέρυσι εν μέσω καραντίνας επισκέφθηκε τη βόρεια Ελλάδα και της έλεγαν δήμαρχοι ότι μαζεύονταν οι άνθρωποι στα σπίτια «με πάρτι, σουβλάκια και ποδόσφαιρο». «Το να μην υπάρχει κυκλοφορία στους δρόμους στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, δεν ξέρω κατά πόσο και σε τι βοηθάει, αν το μεσημέρι μαζευόμαστε 30 φίλοι σε ένα σπίτι και τρώμε. Δηλαδή επειδή έχουμε πολλά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, θα πούμε στους ανθρώπους να μην οδηγούν;», διερωτήθηκε.

 Ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται στο «κόκκινο» με την αύξηση των κρουσμάτων, η κυρία Γκάγκα είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους δήμους, όλες τις τοπικές αρχές και την εκκλησία, προσφέροντας κάθε βοήθεια.

Για την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ποτέ να συμπορεύεται με τους επιστήμονες ή ότι έκανε άλλα από αυτά που της λένε οι ειδικοί. «Παρακολουθούμε καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο μέσω του ΕΟΔΥ όσο και μέσω της επιτροπής των επιστημόνων. Ήταν μια απόφαση ιατρική κατά βάση, επειδή υπάρχει ένα κλίμα πόλωσης. Ακόμη κι εγώ που είμαι γιατρός αντιμετωπίζομαι ως πολιτικός. Νομίζω ότι είναι λογικό το να βγαίνουν μπροστά οι γιατροί που δεν είναι σε πολιτικές θέσεις, για να μας πουν πως έχουν τα πράγματα», επεσήμανε.

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού, η κυρία Γκάγκα είπε ότι γίνεται προσπάθεια να τονωθεί, με μια καμπάνια, που θα δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα ανθρώπων που φοβούνται. «Ξεκινάμε άμεσα μια πλατφόρμα σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου θα δίνονται απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Υπάρχει επίσης μια συζήτηση με τον ΕΟΔΥ για μια τηλεφωνική γραμμή που θα δίνει απαντήσεις από γιατρούς σε σχετικές ερωτήσεις. Θα την ανοίξουμε όταν είμαστε έτοιμοι, για να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι με αναμονή στο τηλέφωνο», εξήγησε.

Για το μέτωπο των μεταλλάξεων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «στην Ελλάδα έχουμε μετάλλαξη Δέλτα 100%, και προφανώς θα έχουμε και την Δέλτα+ ακόμη και αν δεν την έχουμε ακόμη». «Ζούμε σε ένα κόσμο ανοιχτό, ακόμη και αν κλείσουμε τα σύνορα έχουμε εισαγωγές ασθενών, κόσμο που έρχεται για δουλειά, δεν μπορούμε να απομονωθούμε. Ό,τι βλέπουμε στον υπόλοιπο κόσμο, αργή ή γρήγορα θα το δούμε και σε κάθε χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Ψηφιακή αναπαράσταση της πορείας του (Βίντεο)
  • Τριπλάσιος ο μέσος μισθός στη Ναυτιλία σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα
  • Αγίου Πνεύματος: Τα 18 πιο hot νησιά για το τριήμερο -Ποια θα «βουλιάξουν» και σε ποια υπάρχουν ακόμα δωμάτια [τιμές]
  • 87χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη βαριά ασθενή σύζυγό του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου (Βίντεο)
  • «Αγκάθια» με τη Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Διπλωματικός μαραθώνιος για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου
  • Έπεσε στο νερό η φρεγάτα «Φορμίων» και μπήκε ο ιστός κεραιών - Σε δοκιμές ο «Κίμων», έπεται ο «Νέαρχος», δείτε φωτογραφίες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τουρισμός: Στο 50% των εσόδων...
Κορωνοϊός: 3.407 κρούσματα σήμ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Ψηφιακή αναπαράσταση της πορείας του (Βίντεο)

Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσ...

01 Ιουνίου 2025
Καιρός: Η αστάθεια φεύγει, τα 35αρια και το καλοκαίρι έρχονται

Καιρός: Η αστάθεια φεύγει, τα 35αρι...

01 Ιουνίου 2025
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν

Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν...

01 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ