Bella: Η ελληνική ταινία υποψήφια για Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Μικρού Μήκους

01 Νοεμβρίου 2021 17:20

Η ταινία Bella της Θέλγιας Πετράκη, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Δράμας, είναι υποψήφια για Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Μικρού Μήκους. Ειδικότερα, είναι ανάμεσα στις πέντε υποψήφιες ταινίες για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στα 34α Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία ανακοίνωσε τις ταινίες που είναι υποψήφιες στην κατηγορία European Short Film 2021. Δίπλα στη Bella είναι υποψήφιες και οι εξής ταινίες: το «Displaced» του Σαμίρ Καραχόντα από το Κόσοβο, το «Easter Eggs«» του Νίκολας Κάπενς από το Βέλγιο, το «In Flow of Words» της Ελιάν Εστερ Μποτς από την Ολλανδία και το «My Uncle Tudor» της Ολγκα Λουκοβνίκοβα από το Βέλγιο.

H Bella της Θέλγιας Πετράκη

Η Bella είχε μία άριστη πορεία μέχρι στιγμής, η οποία ξεκίνησε στο Φεστιβάλ Vision du Réel της Νιόν τον Μάιο του 2020, ενώ διακρίθηκε και με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας. Στην Bella πρωταγωνιστούν η Έλενα Τοπαλίδου, ο Νίκος Κουρής, η Έλενα Μεγρέλη, ο Άδωνης Χατζηπόπης και Θεοφανία Ντόκου.

Εικόνα από την ταινία μικρού μήκους Bella

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου, κι επικεντρώνεται στην Ανθή, η οποία βλέπει σιγά σιγά τη χώρα και τον κόσμο της να αλλάζει. Στα μάτια της, όμως, φαίνεται πως ο Χρήστος φαίνεται να αλλάζει κι αυτός.

Η Bella, λοιπόν, υποψήφια για Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Μικρού Μήκους στα 34α Ευρωπαϊκά Βραβεία. Η ταινία μάλιστα είναι διαθέσιμη και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

youfly.com

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos