Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΔΕΗ: Υπερκαλύφθηκε σε μία ώρα ο στόχος για άντληση 1,35 δισ. ευρώ

02 Νοεμβρίου 2021 12:56

Μέσα στην πρώτη ώρα είχαν μπει προσφορές στο ανώτατο εύρος τιμών που είναι τα 9 ευρώ - Έρχονται μεγάλες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Υπερκάλυψη του στόχου για άντληση 1,35 δισ. ευρώ εμφανίζει ήδη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πηγές με άμεση γνώση της συναλλαγής, το βιβλίο προσφορών άνοιξε και μέσα στην πρώτη ώρα είχαν μπει προσφορές στο ανώτατο εύρος τιμών που είναι τα 9 ευρώ.

 Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το βιβλίο προσφορών θα μείνει ανοικτό και στο κλείσιμο, μεθαύριο Πέμπτη 4 Νοεμβρίου θα γίνει η κατανομή. Εφόσον όμως υπάρχει ήδη κάλυψη στα 9 ευρώ σημαίνει ότι σε αυτό το επίπεδο θα είναι και η τιμή διάθεσης.

Όπως έγραφε το newmoney, όλες oι προβλέψεις μιλούσαν για ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που θα ενισχύσει τη μετοχική βάση της εταιρείας με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

To ελληνικό Δημόσιο θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΔΕΗ και μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Υπερταμείο θα συμμετάσχει αναλογικά στην αύξηση προκειμένου να διατηρήσει με την ολοκλήρωσή της συνολικά το 34,1% των μετοχών της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του θα διαμορφωθεί μεταξύ 23,2% και 23,8% των μετοχών.

Τα έσοδα από την αύξηση κεφαλαίου θα χρηματοδοτήσουν το σχέδιο μετασχηματισμού της εταιρείας. Για τα επόμενα πέντε χρόνια σχεδιάζεται ο περιορισμός των κεφαλαιουχικών δαπανών για συμβατικά καύσιμα και η ανακατανομή των πόρων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ταυτόχρονα η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με την δημιουργία 10.000 σημείων φόρτισης έως το 2030 επενδύοντας συνολικά κεφάλαια 130 εκ. ευρώ, από τα οποία αναμένει EBITDA 50 εκ. ευρώ κάθε χρόνο.

Παράλληλα θα επεκταθεί στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που σχεδιάζει να επενδύσει κεφάλαια ύψους 680 εκατ. ευρώ. Η εταιρία φιλοδοξεί να έχει 1 εκ. πελάτες μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, με έσοδα 120 εκ. ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos