Νέα μέτρα: Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ – Τι ισχύ από αύριο

05 Νοεμβρίου 2021 22:03

Νέα μέτρα – Τι ισχύ από αύριο:Δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους και τα οποία τίθενται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Νέα μέρα ξημερώνει το Σάββατο 6/11 τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας κυρίως για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι δε θα μπορούν ουσιαστικά να κινηθούν χωρίς πρώτα να έχουν τεσταριστεί.

Από το πρωί του Σαββάτου 8.000 αστυνομικοί θα βγουν για ελέγχους και τα πρόστιμα αναμένεται να είναι τσουχτερά τόσο για τους πελάτες παραβάτες όσο και για τους καταστηματάρχες.

Τι ισχύ από αύριο

Μόνο με αρνητικό rapid ή PCR τεστ θα μπορούν να πηγαίνουν σε μεικτούς χώρους εστίασης, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Τι ισχύει για τα παιδιά στην εστίαση

Με self-test θα μπορούν να εισέρχονται σε χώρους διασκέδασης, κομμωτήρια και λιανεμπόριο παιδιά και έφηβοι μέχρι 18 ετών.

Τι ισχύει για ναούς και Μοναστήρια

Η Ιερά Σύνοδος χθες απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Σημειώνεται ότι ένα ολόκληρο παρασκήνιο με τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση οδήγησε στην έκδοση εγκυκλίου από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο με την οποία οι ιεράρχες καλούν τους ιερείς και τους πιστούς πρώτον να εμβολιαστούν και δεύτερον να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε τεστ πριν μεταβούν σε μια εκκλησία για να προσευχηθούν.

Που θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος

Ελεύθερη είσοδο οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν μόνο σε σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.

Μπαράζ ελέγχων

Σαρωτικούς ελέγχους θα πραγματοποιούν μεικτά κλιμάκια σε όλη τη χώρα σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία. Αυστηρά πρόστιμα και λουκέτο περιμένει όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos