Άγιο Όρος: Πέθανε 59χρονος μοναχός που είχε διασωληνωθεί - Ο δεύτερος σε λίγες ημέρες

07 Νοεμβρίου 2021 17:38

Σε ηλικία 59 ετών κατέληξε μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα) στο Άγιο Όρος, που είχε διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού.

 

Εκτός από τον πατήρ Παντελεήνων, πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας thesstoday.gr Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμων, ο αριθμός αυξήθηκε στους εννέα.

Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος βρισκόταν στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος εξηγεί στο iatronet.gr ότι τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι περισσότερα από 30.

«Ενώ ήμασταν Covid-Free για μια περίοδο 6 μηνών, από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο, ο ιός μας επισκέφθηκε ξανά», σημειώνει και προσθέτει:

«Εμείς, κάνουμε όπως πάντα τον προληπτικό έλεγχο με rapid test στις πύλες εισόδου, Ουρανούπολη, Ιερισσό και Τρυπητή, και όσους βρίσκουμε θετικούς δεν τους επιτρέπουμε την είσοδο. Αλλά κάποιους δεν τους πιάνει το rapid test, χρειάζονται 2 – 3 μέρες μέχρι να εκκολαφθεί ο ιός και έτσι κάποια κρούσματα ξεφεύγουν».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos