Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το Πολυτεχνείο: «Αστακός» τα Εξάρχεια - 5.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα

15 Νοεμβρίου 2021 21:13

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα (15/11) οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου και μαζί τίθενται σε ισχύ και τα μέτρα ασφαλείας.

Τα τελευταία 24ωρα στην ΕΛ.ΑΣ., έχουν γίνει συσκέψεις, έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, στα οποία θα μετέχουν περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, (ΜΑΤ, Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ).

 Στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, περιλαμβάνονται προληπτικοί έλεγχοι τόσο ατόμων -οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο- αλλά και κτιρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια». Σε κλοιό ασφαλείας και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Αστακός» τα Εξάρχεια
Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ηδη έχουν ξεκινήσει καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ και φέτος σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, λόγω της πανδημίας, είχαν απαγορευθεί, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos