To εμβληματικό ρολόι του Πειροιά "ντύθηκε" στα μωβ για την παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

18 Νοεμβρίου 2021 00:52

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μαχητές, όλα εκείνα τα μωράκια που έχουν γεννηθεί πρόωρα και έχουν περάσει τις πρώτες τους εβδομάδες στην θερμοκοιτίδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία του «Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών» και στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για τις συνέπειές των πρόωρων γεννήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και βελτιστοποίηση των συνθηκών της φροντίδας των πρόωρων μωρών, οι οποίες είναι πιο δύσκολες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εν μέσω πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, παγκόσμια έρευνα για τις εμπειρίες των γονέων δείχνει ότι 1 στους 5 γονείς αποχωρίστηκε πλήρως από το πρόωρο και άρρωστο νεογέννητο παιδί του κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

1 στα 10 παιδιά γεννιούνται πρόωρα
Σύμφωνα με στοιχεία των προηγούμενων ετών, περίπου 15 εκατομμύρια μωρά, δηλαδή 1 στα 10 παιδιά, γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από αυτά, τα 500.000 γεννιούνται στην Ευρώπη και τα περισσότερα θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για διάστημα εβδομάδων ή και μηνών, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών σε αυτή την περιοχή της γης.

peiraias ro;oi3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos