Μόνο με ειδική άδεια, δεκαήμερη καραντίνα και τριπλό αρνητικό PCR στην Ελλάδα από χώρες της νότιας Αφρικής

26 Νοεμβρίου 2021 17:15

Τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτοκόλλο που αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων - Για ποιες χώρες επιβάλλονται οι αυστηροί κανόνες- Επανέλεγχος όλων των θετικών δειγμάτων PCR του τελευταίου δεκαπενθημέρου - Σύσταση της ΕΕ να διακοπούν οι συνδέσεις με τις χώρες όπου έχουν εντοπισθεί κρούσματα

Πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής θέτει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνας- μετάλλαξη «N». Η Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως μετά τα νέα δεδομένα για την πανδημία και αποφάσισε να γίνουν πολύ αυστηρές οι προϋποθέσεις για είσοδο ταξιδιωτών από χώρες της νότιας Αφρικής όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της μετάλλαξης, στην Ελλάδα.

Ετσι, οι ταξιδιώτες απότη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να υποβληθούν σε τριπλό PCR βεβαίως με αρνητικό αποτέλεσμα: Ενα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα. Παράλληλα, αναμένεται να επανελεγχθούν όλα τα θετικά δείγματα PCR του τελευταίου δεκαπενθημέρου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε μεταξύ αυτών κάποιο της μετάλλαξης της Μποτσουάνας, ώστε να γίνει εκ νέου ιχνηλάτηση.

 Νωρίτερα, την υιοθέτηση της «σκληρής γραμμής» για τις πτήσεις από την νότια Αφρική είχε προαναγγείλει ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ερώτημα στην Βουλή αν η χώρα μας θα υιοθετήσει αυστηρότερες ταξιδιωτικές οδηγίες ανάλογες με αυτές που ανακοίνωσαν ήδη η Βρετανία και το Ισραήλ είπε: «Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή, αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα».

ΕΕ: Σύσταση για διακοπή των συνδέσεων με χώρες όπου εντοπίσθηκε η μετάλλαξη της Μποτσουάνας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα οι ευρωπαϊκές χώρες να διακόψουν τις συνδέσεις με χώρες στην οποίες έχει εντοπισθεί η παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-COV-2.

Η σύσταση της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτική, αφού οι αποφάσεις για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Για τον λόγο αυτόν θα συζητήσουμε νωρίς το απόγευμα κατά την συνάντηση όλων των χωρών μελών την εισαγωγή μέτρων το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos