Αλεξανδρούπολη: «Έδεσε» στο λιμάνι το εντυπωσιακό αμερικανικό πλοίο «ARC Independence»

28 Νοεμβρίου 2021 15:57

Αναμένεται η άφιξη και άλλων μεταγωγικών πλοίων εντός των επόμενων ημερών - Στις 3 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Το εντυπωσιακό αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο, το Ro-Ro Carrier “ARC Independence”, κατέπλευσε χθες Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η άφιξη του αφορά την υποστήριξη της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Atlantic Resolve” και μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, τα οποία θα ξεκινήσει να ξεφορτώνει τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, θα φορτώσει και στρατιωτικό υλικό, επίσης ελικόπτερα που έχουν ήδη φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την Ρουμανία και έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, αλλά και οχήματα, προκειμένου να τα μεταφέρει στις ΗΠΑ.

αλεξ
αλεξ1


Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό μεταγωγικό πλοίο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ξεφορτώσει και στη συνέχεια να φορτώσει στρατιωτικό υλικό των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Θα ακολουθήσουν και άλλα, αφού όπως δήλωσε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, πρόκειται να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη άφιξη στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της πόλης το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στις 3 Δεκεμβρίου έχει ως γνωστόν προγραμματιστεί η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του κ.Πάιατ και υπουργών της Κυβέρνησης.

αλεξ2
αλεξ3


Τις παραπάνω φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο οποίος χειρίζεται εκ μέρους της ελληνικής πλευράς όλη την συγκεκριμένη επιχείρηση εκ μέρους του ΟΛΑ.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos