Νέα μέτρα: Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες – Ποιοι εξαιρούνται

15 Δεκεμβρίου 2021 17:35

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχετα

ι επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία.

ΠΟΥ: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην Όμικρον
Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης που συνδέεται με την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία ενέχει επίσης υψηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, δήλωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ, στην εβδομαδιαία επιδημιολογική του ενημέρωση, είπε ότι απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για να κατανοηθεί καλύτερα ο βαθμός στον οποίο η Όμικρον μπορεί να κάμψει την ανοσία που προέρχεται είτε από εμβόλια είτε από προηγούμενη μόλυνση.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, ο συνολικός κίνδυνος που σχετίζεται με τη νέα ανησυχητική μετάλλαξη Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», ανέφερε ο ΠΟΥ, επαναλαμβάνοντας σχόλια που έγιναν από αξιωματούχους του σε διαδικτυακή ενημέρωση την Τρίτη.

Για πρώτη φορά από τότε που η κυρίαρχη μετάλλαξη Δέλτα ταξινομήθηκε ως μετάλλαξη «ανησυχίας» τον Απρίλιο, το ποσοστό των ακολουθιών Δέλτα που καταχωρήθηκαν στην παγκόσμια επιστημονική βάση δεδομένων GISAID μειώθηκε αυτήν την εβδομάδα σε σύγκριση με άλλες μεταλλάξεις, που επίσης προκαλούν ανησυχία.

Ωστόσο, η μετάλλαξη Δέλτα εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη, αντιπροσωπεύοντας το 99,2% των σχεδόν 880.000 αλληλουχιών που μεταφορτώθηκαν στο GISAID, με δείγματα που συλλέχθηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες. Η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται πως έχει συντελέσει επίσης στην πτώση του ποσοστού των στελεχών του ιού που ήταν κυρίαρχα στα πρώτα «κύματα» της πανδημίας, όπως η Άλφα, η Βήτα και η Γάμα. Από το σύνολο των αλληλουχιών που έχουν καταχωρηθεί στο GISAID, περίπου 3.755 (0,4%) αφορούν την Όμικρον, ενώ τα στελέχη Άλφα, Βήτα και η Γάμα ήταν μαζί 401, λιγότερο από 0,1% το καθένα.

/eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos